PUBG

15 PUBG cheat fejlesztőt tartóztattak le – 5,1 millió dolláros bírságot kaptak


Végre ismét jó hírek érkeztek, lebukott egy nagyobb cheat fejlesztő csapat.

A PUBG Corp. a kezdetek óta feladatának tekintette a cheaterek elleni harcot, ennek érdekében pedig minden szükséges eszközt bevetettek. A cheat fejlesztők, terjesztők, de még a cheateket hirdetőkkel is igyekeznek a lehető legkeményebb módon fellépni, nem csupán azért, mert unfair, hanem mert ezek a tevékenységek törvénysértőek is. Egyébként nem az első eset, hogy PUBG cheat fejlesztőket kapcsoltak le.

Kínában nem viccelnek! 120 PUBG cheat fejlesztőt tartóztattak le

Mindössze pár nappal ezelőtt, április 25-én 15 gyanúsítottat kaptak el a hatóságok, cheat fejlesztés és terjesztés a vád.  Ráadásul az eladott cheatek trójai vírust is tartalmaztak, amellyel ellopták a felhasználók személyes adatait. A helyi hatóságok is nyilatkoztak az ügyben:

“15 főbb gyanúsítottat, többek között “OMG”, “FL”, “火狐”, “须弥” és “炎黄” letartóztattunk hack programok fejlesztésért, a hackek terjesztéséhez szükséges piactér fenntartásáért és a tranzakciók közvetítése miatt. A gyanúsítottakra 30 millió kínai yüan (~5,1 millió dollár) bírságot szabtak ki.  További gyanúsítottak is kapcsolódhatnak az ügyhöz, még folyik az ügy kivizsgálása. 

Néhány hack programban megtalálható a Huigezi Trojan horse (kínai backdoor) nevű vírus, amellyel a hackerek a vásárlóik gépét tudták megfigyelni, scannelni és megszerezni az adataikat illegálisan. “

A régóta fennálló pletykák tehát igaznak bizonyultak, valóban kémkedtek a cheat fejlesztők a vásárlóik után, ezért sem éri meg csalni, hiszen a saját személyes adataikat is kockára teszik ezek a játékosok.

Forrás: PUBG Corp.
A borítókép csupán illusztráció

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva