PUBG

Bebizonyították: Valóban szaggat a PUBG a 10. Update óta!


Neked is mintha szaggatna a játék, de a gépeddel semmi gond? Sajnos nem vagy vele egyedül!

Legutoljára még jó hírekkel érkeztünk a 10. update-et illetően, hiszen radikálisan megváltoztatták a kék zónát, Miramar is kapott némi újdonságot, emellett pedig jó pár olyan bugfixet is sikerült elhozni, amire már régóta vártunk, na meg a játék is jobban futott, mint korábban. Időközben viszont a kék zóna módosításait rollbackelték és csendben megérkezett az új anti-cheat, ami a BattlEye mellett működik, innentől kezdve pedig szinte napi rendszerességgel jöttek a 25 megás patch-ek, amikről némi utánajárással megtudtuk, hogy azok bizony az új anti-cheat tökéletesítése miatt szükségesek.

Itt az ideje a BP spórolásnak, miközben pedig elszaporodtak a 25 megás update-ek

Ezzel nem is lenne olyan komolyabb probléma, de egyre többen panaszkodtak az utóbbi időben az fps esésre, mások pedig szaggatást is észrevettek, amiről mint kiderült, sajnos nem gépfüggő, mindenkinél jelen van, csak egyesek kevésbé fogékonyak rá.  Ez a jelenség a stuttering, amelyet így jellemeznek a legtöbben:

Hiába fut 110-140 fps-sel a játék, egyszerűen úgy érezzük, mintha szaggatna

Az, hogy a stuttering jelen van, a kapott képkockaszám és a képkockák között eltelt időből látható, ezt petriach monitorozta a fraps nevű programmal és a következő grafikonokat kapta a teszt során:

Jól látható, hogy egyes időközönként késett a kép, nem is kevés alkalommal. Azért, hogy ezt ne lehessen a szerverre fogni, több alkalommal is lefuttatta a játékos, de az eredmény mindegyik esetben hasonló lett. Ha minden rendben lenne és vajsimán futna a játék, akkor minél alacsonyabban kellene a grafikon ábrájának lennie, kilengések nélkül. A stuttering miatt viszont hiába kapunk magas fps-t, mégis úgy érződik, mintha be-beszaggatna a játék. A tesztet egyébként egy combosabb gépen végezték el, amiben a két processzor is helyt kapott, méghozzá 2 darab Xeon E5-2643, 32 Gb memória és egy GTX 1060 társaságában, szóval a szaggatást nem a hardver gyengesége okozta.

Mi okozza a szaggatást?

A szaggatás mögött nagy valószínűséggel az új anti-cheat áll. Az nyilvánvaló, hogy azzal a döntéssel, hogy a BattlEye mellé egy újabb megoldást alkalmaztak, némileg csökken az fps-ünk, hiszen erőforrást igényel a második anti-cheat futtatása. Viszont nem feltétlenül kellene mikrolaggot okoznia, ez a klasszikus optimalizáció hiánya szindróma, ami a jövőben javulhat, ha sikerült tökéletesíteni majd az új védelmi rendszert. Jelenleg a reportokból csupán az látszik, hogy a játék indul-e, illetve kifagy-e bizonyos okok miatt, viszont a játék futtatását és a folytonosságát a PUBG Corp. egyáltalán nem ellenőrzi.

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva