Gaming

A Sony és a Microsoft is 30 napot kapott, hogy eltávolítsák a termékeikről a garanciát megtagadó címkéket


Hamarosan nem szűnik meg a garancia egy matrica megsérülése miatt, legalábbis az Egyesült Államok területén.

Amerikában a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság – a továbbiakban FTC – 6 vállalatot figyelmeztetett, hogy a termékükön elhelyezett matrica illegális, amely sérülése esetén megtagadják a garanciális ügyintézést. Az érintett cégek között szerepel a Sony, Microsoft, Nintendo, Hyundai, HTC és az ASUS, akiknek Lois Greisman, az FTC marketing társigazgatója küldött személyesen levelet.

Lois Greisman levele

Az április 9-én kiküldött levélben Lois felhívta a cégek figyelmét arra, hogy megsértik az 1975 Magnuson-Moss szavatossági törvényt és 30 nap haladékot kaptak, hogy a garancia ügyintézést módosítsák az Egyesült Államok területén.

Ez egyelőre nem befolyásolja az európai piacot, ám könnyen lehet, hogy nemzetközileg módosítják a garancia ügyintézést és akkor nálunk sem okoz majd garanciavesztést, ha megsérül a gyártó által felragasztott matrica. Ez azért is nagy könnyebbség, hiszen a matrica könnyen megsérülhet egy szerencsétlenebb szállítás közben, holott a felhasználó semmiféle módosítást nem hajtott végre. A gépek módosítása esetén természetesen továbbra is megvonhatja a gyártó a garanciát a felhasználóktól.

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva