Counter Strike

Ismét bonyodalmak a Zylex háza táján, dupla csere az ígéretes magyar lineupban


Ismét felfordulás a csapatban, de hol vannak már az eredmények?

2017-ben mindenki úgy ismerte őket, mint a stabil csapat, akik soha nem forgatnak, és mindig számíthatnak egymásra. Akkor még ugye NiceGaming néven, ebből lett idén a Zylex. Majd 2017 végén Campert elvitte a GameAgents, aztán ugyan visszatért, de később megint eltűnt. Kényszerű csereként tehát megérkezett s helyére egy régi ismerős: SzarvasMarha, azonban most most újra borul a lineup.

SzarvasMarha ismét abbahagyja a játékot, valószínűleg a jövőre való koncentrálás miatt.

Az eddigiek alapján ő is DEv cipőjében jár, azaz gyakran határozza el, hogy abbahagyja, aztán visszatér, aztán kezdi újra az egészet. Érdekes egyébként, hogy camper ugyanezzel az indokkal hagyta ott a csapatot, mint most SzarvasMarha, nem akar ennyi időt beletenni a játékba.

De itt még nincs vége a sztorinak, kikerült még egy alappillér, aki több mint egy éve tagja az együttesnek. Ő nem más mint remaiN, stábunk személyesen tőle kérdezte meg, hogy mi történt a Zylexben, illetve mi vár rá a jövőben:

“Röviden annyi történt, hogy miután Camper lelépett, nekem felajánlották az AWP-s pozíciót. Mivel senki másnak nem volt tapasztalata ezzel a fegyverrel, igent mondtam. Hozzá kell tennem, hogy nekem is nagyon csekély óraszámom és tapasztalatom van ezen role-t illetően, hát nem is ment olyan jól. Saját bevallásom szerint pont akkor vettem át ezt a szerepet, amikor a legjobb-legkonzisztensebb-legmotiváltabb formámban voltam a V4-et követő időszakban. Ezért is tartottam igazságtalannak kicsit ezt a lépést abban a pillanatban, mert egy olyan role-ra lettem rákényszerítve, amivel tudtam, hogy hosszútávon nem fogom tudni az elvárható szintet hozni egy olyan AWP-s után, mint Camper. Mert azt el kell ismerni, hogy nagyon sok meccset mentett meg nekünk az évek során. A “rákényszerítve” szót azért használom, mert tényleg nem igazán volt más lehetőség akkoriban, AWP-sekből a magyar CS:GO sceneben nincs tömérdek választék.

Sajnos mivel be is bizonyosodott, hogy nem én leszek a következő kennyS, a motivációm is csökkent. Nem beszélve arról, hogy a csapaton belül is megromlott a kapcsolatom főleg sebivel. Ennek okát túl sok idő lenne elmagyarázni, de aki ismer az szerintem tudja mire gondolok. Csapatozni jelenleg sincs motivációm és valószínűleg a közeljövőben sem fog megjönni. Ez a 2 és fél év megmutatta számomra amit a csapatban töltöttem, hogy vannak jó és rossz pillanatok, azonban én úgy érzem, hogy sokkal több energiát fektettünk bele ebbe az egészbe mint amit az eredmények mutatnak. Az majd most kiderül a következő eredményekből, hogy tényleg ez a lépés volt-e a megoldás. Valószínűleg játszogatok tovább, de semmi komolyabb.

remaiN-t sem láthatjuk már többet így játszani

RemaiN tehát esélyes, hogy távol marad a kompetitív CS-től, de azért 1-2 kvalin tuti látjuk majd játszani. Így tehát két ember kell a markk-sebi-er9k hármas mellé, a tegnapi ESL SEC idei második kvalifikációján az alábbi ötös vett részt a Zylex színeiben: markk-sebi-er9k-ney-torzsi. Megkérdeztük ney-t, hogy mi lesz ebből, az alábbi választ kaptuk:

Korai erről beszélni még!

Torzsival kicsit más a helyzet. Nagyon fiatal játékosról beszélünk, aki mindössze 15 éves, korábbi társai szerint ehhez társul is egy adott stílus is, amit remélhetőleg hamarosan kinő majd. Korábban azonban egy ICL ugrott számára a közel 2 éves VAC banja miatt, ami október vége környékén lesz 2 éves, így idén jó eséllyel nem indulhat az offline rendezvények többségén. Kérdéses, hogy akarnak-e vele játszani a srácok, vállalják-e a kockázatot, illetve hogy az elévülés után milyen megítélést kap majd a fiatal tehetség.

Mindenesetre mi szeretnénk sok sikert kívánni neki/nekik, bárhogy is alakul a történet!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva