Gaming

Annyira bezuhant Venezuela hivatalos pénze, hogy már a WoW gold is 7-szer értékesebb nála


Óriási válságban van a dél-amerikai ország.

Aki követi a világ történéseit, az bizonyára tudja, hogy Venezuela története egyik legnagyobb válságát éli jelenleg – mind politikai, mind pedig gazdasági szempontból. Tavaly több száz százalékos volt az infláció a dél-amerikai országban, ennek következtében pedig elképesztő mértékben bezuhant a hivatalos fizetőeszköz, a bolívar.

Egészen extrém gyengülésről van szó, amit jól mutat az, hogy

már a World of Warcraftban megszerezhető gold is hétszer értékesebb, mint a vezenuelai pénz.

Kép: money.cnn.com

WoW gold értéke azóta fejezhető ki valódi pénzre átszámítva, mióta 20 dollár értékű Tokeneket lehet belőle vásárolni a játékon belül. Az árfolyam persze folyamatosan változik: az amerikai szervereken jelenleg nagyjából 200 ezer goldért lehet szerezni. A képlet tehát egyszerű: 10 ezer gold = 1 dollár.

Egy dollár jelenleg körülbelül 70 ezer (!) bolívart ér, könnyen kiszámolható tehát, hogy még a World of Warcraftban megszerezhető gold is hétszer nagyobb értékkel bír, mint a venezuelai fizetőeszköz. Maga az ország nyilvánvalóan nagyon nehezen éli meg ezt a helyzetet, amit jól mutat, hogy Nicolas Maduro elnök egy új kriptovalutát szeretne támogatni, míg az emberek a mindennapokban sokkal inkább csere útján kereskednek, mint pénz segítségével, köszönhető a hiperinflációnak.

Összehasonlításként: 1 forint jelenleg nagyjából 56 goldot ér az európai szerveren, ha hasonló módon számoljuk.

(forrás: Fortune)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva