Gaming

Milyen gépet vegyünk 150 ezerért? – Gépépítés ballagásra!


Beújítanál egy új gépet? Összeraktunk egyet a lehető legjobb ár/érték arányú alkatrészekből!

150 ezer forint már nem kevés pénz, de ha PC vásárlása adjuk a fejünket, azért elég sok helyen meg kell húzni a nadrágszíjat. Persze ez nem azt jelenti, hogy ennyiből ne lehetne egy jó gépet összehozni, ami alkalmas a legújabb játékok futtatására is, persze némi kompromisszummal. Ennyiért kapunk egy tökéletes alapot, amit a későbbiekben tudunk bővíteni és nem kell kukázni az egész gépet, ha valami nem fut rajta, ehhez persze a gép elemeit okosan kell megválasztani.

Processzor

Az új i3 nagyon jól sikerült | Forrás: techspot

Intel i3-8100 BOX (processzorhűtővel)

30 000 Ft

A processzor esetén elég nehéz a döntés, ugyanis az AMD Ryzenei is nagyon jók lettek, de az Intel válaszolt rájuk a 8-as szériával, ahol nagyon durva ár/érték aránnyal operálnak. Az i3 például már 4 magos lett, így a korábbi i5-öknek felel meg, mindezt fele áron.

Alaplap

ASUS PRIME H310M-D

19 000 Ft

Szerencsére az elmúlt hetekben érkeztek meg az olcsóbb alaplapok a 8-as szériához, így nem kell sokat költenünk a lapra. Az ASUS egyik legolcsóbb variánsát választottuk, a feladatát bőven el fogja látni, tuningolni pedig úgysem fogunk.

Memória

G.SKILL AEGIS 8GB DDR4 3000MHZ

25 000 Ft

Sajnos a memóriaárak az utóbbi időben nagyon elszálltak, ebben vastagon benne van a memóriagyártók keze, de jelenleg nem tudunk sajnos mit tenni. 8 Gb memóriára mindenképp szükség van a mai játékok futtatásához. A legideálisabb 2×4 gb lenne, de azért sajnos pluszban 7-8 ezer forintot kérnek el, annyit pedig nem ér.

Videókártya

Palit GeForce GTX 1050 StormX 2GB
Videókártya teszt

42 000 Ft

Sajnos a magas memóriaárak miatt sehogy sem sikerült beszorítani a keretbe az 1050 Ti-t, ami egy 20%-kal erősebb nála. Ettől függetlenül az 1050-et sem kell félteni. Elindul rajta minden, a Fortnite például nagyon kellemes FPS mellett fut, de a PUBG-vel is megbirkózik. A GTA V-tel is nyugodtan játszhatunk majd, de a legújabb játékok is gond nélkül fognak futni, de persze nem maximumon.

Tápegység

FSP FSP350-50AHBCC

8 000 Ft

Tápból nem kell a több száz wattos megoldásokat keresni, hiszen a gép nem fog eleve sokat enni. Viszont a minőségre mindenképp oda kell figyelni.

Gépház

Cooler Master N300

12 500 Ft  / 13 100 Ft (ablakos verzió)

A gépház kiválasztásánál a legfőbb cél, hogy jó szellőzése legyen, így minél kevésbé melegedjenek a gép alkatrészei. A levett oldallap nem mindig célravezető, ezért kell jó gépházat választani.

SSD/HDD

SSD: A-Data Premier SP580 120 Gb( 10 500 Ft)
HDD: Toshiba P300 1TB (10 400 Ft)

Mivel mindössze 14 ezer forint maradt a 150 ezres keretből, ezért döntenünk kell az SSD és a HDD között. Mivel ragaszkodunk az árhoz, így az SSD terén az A-Datát választottuk, így még marad is egy pár ezer az összegből, de így csupán 120 Gb helyen kell majd gazdálkodnunk, ami elég lehet pár játék számára, de semmi több. Az SSD-t viszont nagyon sok játék meghálálja, PUBG esetén például nagyon ajánlott, hogy a textúrák időben betöltsenek és ne legyen mikrolagg A winchester esetén pedig már sokkal több dolgot is felpakolhatunk és egy kellően gyors példányt választottunk, de hiába gyors, azért ettől még nem lesz SSD gyorsaságú. Érdemes átgondolni, hogy elég lesz-e 1 terra, ugyanis 5 ezer plusz pénzért már 2 terrásat kaphatunk.

Végösszeg: 147 000 Ft


Na és hogy fognak futni a játékok? Íme:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva