Hearthstone

Páros lapok + óriások + Spiteful Summoner: íme egy újabb érdekes Mage deck


SoLegit Top 200-at ment áprilisban az alábbi paklival.

Ha Spiteful Summoner, akkor elsősorban a Druid, esetleg a Priest jut az ember eszébe, ez azonban még nem jelenti azt, hogy csak ezeknél a class-oknál jöhet szóba a mostani meta egyik legerősebb lapja. Tegnap olvashattatok például egy Spiteful Warlockról, most pedig egy másik class a soros, ezúttal ugyanis egy Spiteful Mage deckről fogunk szót ejteni.

A paklit SoLegit kormányozta igen erős helyre az áprilisi hónapban: 60 meccsen 63 százalékos győzelmi arányt hozott számára a deck, ennek köszönhetően pedig Top 200 Legendben zárt a hónap végén. Mutatjuk a listát:

SoLegit paklija
AAECAf0EBMrBAsLOAsz0As30Ag3TAfIF+waKB+EHjQi/CMnHApvLAurmAtfrAs7vAonxAgA=

A deck nemcsak azért különleges, mert a Spiteful Summonerre épít – Mage-ben kevesen vállalják be ezt a vonalat -, hanem mert ott van benne Genn Greymane is, tehát egy Even pakliról beszélünk, ami így 1 manáért pingelhet a Hero Powerrel. Ez mondani sem kell, hatalmas segítség a board korai tisztán tartásában.

Spiteful ide vagy oda, a 10 manás Pyroblast mellé bekerült egy nagyon olcsó spell is, a The Witchwood talán legerősebb Mage lapja, a Book of Specters. Ez nyilván gyengíti a Summonert, legalábbis jóval körültekintőbben kell játszani, mint a többi Spiteful decket, és a mulligan szerepe is megnő. A 2 manáért húzott 3 lap azonban nagyon erős – pláne úgy, hogy Archmage Arugal mellett megkétszereződik a Book ereje. Szerencsés esetben már a harmadik körben el lehet árasztani a decket Mountain Giantekkel, de terülős deckek ellen a Sea Giant is nagyon korán lejöhet – az óriások mellé a Handlock kedvence a Sunfury Protector is bekerült védelem gyanánt.

Az óriások mellett némi sárkányos vonal is felfedezhető a deckben, ami egyrészt bővíti a lehetőségeket a középjátékban (Scaleworm, Twilight Drake), másrészt ad némi board cleart is (Primordial Drake). A maradék helyeken – ahogy a legtöbb hasonló pakliban – a legjobb univerzális Neutral lényeket találjuk, Mage-ből egyedül a Pyros került még be az említett lapokon kívül, mint high value lény.

Aki tehát Jainával játszadozna, de unja már a Tempo és a Big-Spell deckeket, az nyugodtan próbálkozhat a fenti paklival is, hiszen az eredmények bizonyítják, hogy többről van szó egyszerű mókadecknél. Ha sok a Quest Rogue, akkor nem érdemes erőltetni, minden más ellen azonban nagyon stabilan teljesít – SoLegitnek mindössze Paladin ellen volt negatív (44%) eredménysora.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva