Fortnite

Ha csak egy dolgot javíthatnánk a Fortnite-ban, az tuti a hang lenne

ujsagiro - 6 éve Címkék: Audio, fortnite, hiba,

Lövések iránya, léptek származása: máshol egyértelmű, itt nem.

A tájékozódás kulcs a Fortnite-ban is, minden érzékszervünkre szükség van szinte. A szemünkre, hogy tudjuk, hol építettek egy erődöt, vagy kisebb építményt, hol bukkan fel egy hangyányi pont, ami mozog (ellenség), merre lehetnek csapdák, stb. A fülünkre pedig, hogy a csapda hangját, de még inkább a lövések és főleg a léptek zaját meghalljuk.

Nos, ez utóbbi nem működik tökéletesen, ugyanis a lövések irányát sokszor nehéz meghatározni, a lépteknél meg nem mindig egyértelmű, hogy a sajátunkat halljuk-e vagy az ellenfélét, elég nagy a hasonlóság.

Azt meg lehet különböztetni, hogy ha egy ellenfél az én szintemen van, vagy másik emeleten, de azt már nem, hogy felettem, vagy alattam (ha nem hiszitek, ugorjatok Tiltedbe, ott rengetegszer át lehet ezt élni a nagy nyüzsgés és magas házak miatt).

Streamerek is gyakran panaszkodnak a dologra, kifejezetten Tilted kapcsán. Ninja, Shroud és a magyar kedvencek is sokszor átélték már, hogy azt se tudták merre figyeljenek a kiszámíthatatlan lépéshangok miatt.

Szerencsére nem csak panasz, hanem tanács is érkezett tőlük a dologra. Képzeljük el fejben a felettünk/alattunk lévő szinteket, és figyeljünk az ajtónyitásokra. Ha tudjuk, hogy a többi szinten merre vannak az ajtók, azokból meg lehet állapítani, hogy merre van az ellenfél.

Képtalálat a következőre: „fortnite doors”
forrás: youtube

Illetve természetesen ha megállunk egy helyben, akkor megtudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, hiszen nem a saját lépteinket hallottuk:

Lövések szempontjából sem tökéletes a dolog, de egy jó fülessel rendben leszünk. Hallhatjuk a hangerőből, hogy milyen messziről és hogy honnan adták le a lövést, sőt még a fegyver típusát is. De ha nem megy, még mindig hagyatkozhatunk a szemünkre. Hiszen ha nem tudjuk megállapítani a hang alapján, akkor figyeljük az elsuhanó golyókat és irányukat, hiszen a lövedékek és becsapódásuk is látszódik a játékban. Ebből kikövetkeztethetjük, honnan adták le a lövést. 

Szerintetek is van gond az audio rendszerrel, vagy túl van spilázva a téma? 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva