Counter Strike

BRÉKING: a Legfelsőbb Bíróság döntött: legálissá tették az esport fogadásokat az USA-ban


Ez a döntés új fejezetet nyithat az esport ipar életében, mostantól gőzerővel beindulhat a fogadási hullám.

Bombaként robbant a hír, a Legfelsőbb Bíróság legújabb döntése hatályok kívül helyezte az esport fogadási oldalak kitiltását az USA-ból. A döntés még 2017-ben született, most azonban visszavonhatatlanul eltörölték, innen már nincs hova fellebbezni. Az ítélet tehát szélesre tárta a kaput a valódi pénzzel történő esport fogadások előtt, és előirányozta a skin alapú fogadások visszatérését is.

Samuel Alito, a Legfelsőbb Bíróság társbírója azzal érvelt a döntéshozatal kihirdetésekor:

“A sportfogadások legalizálása rendkívül körültekintő politikai döntést igényel, de ezt a döntést nem nekünk kell meghoznunk. A Kongresszus direktben szebályozhatja a sportfogadásokat, de ha úgy dönt hogy nem él ezzel a jogával, minden állam saját maga választhat utat.”

A Legfelsőbb Bíróság tehát azzal, hogy visszavonta az esporttal kapcsolatos fogadási oldalak kitiltását, kihátrált a döntésből. Így szabad kezet adott Kongresszusnak, illetve az egyes államoknak az önszabályozásra, hogy mindenki maga döntsön a kérdésben.

“4 államban már ki is hirdették a sportfogadás legalizálását, és még jó pár folyamatban van” – árulta el Jeff Ifrah, az USA vezető szerencsejáték jogásza. “Az esport számára ez a megfelelő idő, hiszen ők is megkapják ezekben az államokban a zöld lámpát. Az egyébként is gyorsan terjedő ipar ezzel új lendületet kap majd.”

Mivel a Legfelsőbb Bíróság csak sportfogadásról beszél, esportról külön nem, az egyes USA államok ebben a kérdésben is szabadon dönthetnek.

Ahol elfogadják sportnak az esportot is, onnantól szabad a pálya! És az USA fogadási szokásait ismerve, határ a csillagos ég.

És ha a világ egyik vezető nagyhatalma legalizálja az esport fogadásokat, mint már annyi jó és rossz dolgot, ezt is biztosan sokan átveszik majd tőlük.

Forrás: unikrn

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva