Counter Strike

Kiszámolták honnan a legkönnyebb megszúrni ellenfeled hitboxát a késkör alatt


A késelés hitboxa egyáltalán nem kiismerhetetlen. Ha megtanulsz pár trükköt hatalmas előnyben leszel az ellenféllel szemben.

A késsel elérhető távolságok néha messzebbre nyúlnak, mint gondolnánk. Dinoswarleaf kísérletei alapján a késeléshez tartozó hitbox nem szabályos kör alakú, sokkal inkább egy lekerekített sarkú négyszög.

Ennek értelmében a legmesszebbről pontosan 45°-os szögből támadva tudjuk elérni az ellenfelet. Ezért tartják sokan, hogy ne szemből, hanem oldalról fussunk rá ellenfelünkre a késsel. Az már hogy elölről vagy hátulról, teljesen mindegy.

A modelltől való távolságok, amikre a kés sebzését beadja a játék nem állnak meg az oldalsó távolságoknál. A modell fölött és a modell alatt is folytatódnak.

Ennek köszönhető például, hogy az ellenfél fejére ugorva guggolnunk sem kell hozzá, hogy bal klikkel elérjük az ellenfelet.

A 3 legfontosabb tanulság tehát egyszerűen leírható:

  • oldalról érkezve, próbáljunk meg 45°-os szögből támadni ellenfelünkre, kihasználva a késelésnél használható legtávolabbi pontot
  • a bal klikk messzebbre elér, mint a jobb klikkes késelés
  • ugrásban lévő ellenfelet jóval a modell alatt vagy fölött is elérhetünk a késünkkel

Egy kis gyakorlással és az ideális távolság megtanulásával, valamint ezekkel a hitbox infókkal sokkal jobb esélyetek lesz a késköröket behúzni a meccsek elején.

Dinoswarleaf teljes videóját a témában ITT éritek el.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva