Hearthstone

Melyik paklik lesznek a nerfek legnagyobb nyertesei?


Megnéztük, melyik deckek profitálhatnak leginkább a közelgő változásokból.

Hat lap kapcsán is változásra lehet számítani a közeljövőben a Hearthstone-ban, miután a Blizzard kedd este bejelentette, hogy melyik kártyákat fogják nerfelni május végén. (A pontos részleteket lásd korábbi cikkünkben!)

Hivatalos: ezeket a lapokat nerfelik május végén!

Egyelőre egy dolog tűnik biztosnak: a Paladin és a Warlock mellett a Quest Rogue, illetve a Spiteful deckek is gyengülni fognak. De vajon mekkora mértékben? Ezt per pillanat nehéz megmondani, a Blizzard ugyanis viszonylag óvatos nerfeket eszközölt a legtöbb esetben. Az azonban biztos, hogy az említett deckek kisebb-nagyobb visszaesése megnyitja majd az utat mások előtt a meta trónja felé. Lássuk, kik lehetnek a legnagyobb nyertesek!

Odd Rogue

A Tempo Rogue ezen páratlan mechanikára építő verziója már most is ott ólálkodik a legjobbak mögött, a nerfekkel pedig könnyen Tier 1-ben találhatja magát. Az Even Paladin kifejezetten rossz matchup volt számára, a pakli várható gyengülésével azonban drasztikusan javulhat a helyzete. Arról nem is beszélve, hogy a Warlock is lassabban tudja majd felállítani az áthatolhatatlan falat, mint ahogy az olcsó gyógyulási lehetőségek is jócskán korlátozódnak – emiatt a Hench-Clan Thug és cimborái nagyobb eséllyel tudják majd lerohanni Gul’danékat.

Mind Blast Priest

Egy viszonylag jónak számító matchup (Even Paladin) ugyan kiesik majd a mostanság divatos “arcbalövős” Control Priest számára, ugyanakkor a Spiteful Druid kisebb és a Quest Rogue nagyobb (várható) visszaesése az ő kezére fog játszani. Utóbbi kapcsán sokak szerint hátrány, hogy Shadowreaper Anduin immáron nem fogja tudni leszedni az ellenfél lényeit, ennél azonban jóval fontosabb, hogy csökken a pakli burst potenciálja. Márpedig +1 kör gyakran a győzelmet jelentheti, arról nem is beszélve, hogy az egyetlen gyógyulás, a Vicious Scalehide is gyengül a nerffel. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Primordial Drake és a Twilight Drake is jobban tud majd trade-elni a 4/4-es lényekkel.

 

Odd Warrior

A páratlan mechanikára és a körönkénti 4 armorra építő Control Warrior már eddig is nagyon közel volt ahhoz, hogy igazán jó deck legyen, a nerfek pedig egyértelműen kedveznek neki. A legrosszabb matchup, a Quest Rogue fixen gyengül, ráadásul a Reckless Flurry most már garantáltan le tudja szedni 5 manából a boardot, nem kell “maradék” armor vagy Shield Block mellé a Quest teljesítése után. A Spiteful Druid és a Warlock lassulása szintén jól jön számára, az Even Paladin ellen pedig – hajszálnyival is, de – szintén hátrányban volt, így ez a nerf is kapóra jön a decknek.

Big Spell Mage

Még egy kontroll pakli – nem csoda, hogy több is szerepel a felsorolásban, hiszen a Quest Rogue rendkívüli módon hátráltatta az ilyen jellegű deckeket. Nincs ez másképp a Big Spell Mage esetében sem, amely most már sokkal könnyebben le tudja majd pucolni a Rogue asztalát (Flamestrike, illetve a Dragon’s Fury is fixen jó lesz immáron), arról nem is beszélve, hogy Frost Lich Jaina fázisban is optimálisak a 4/4-es minionok a Water Elementalok gyártására. A Spiteful Druid és a Warlock deckek ellen 40-45% körül teljesít jelenleg a pakli, így ezen matchupok javulása is sokat jelenthet majd.

Spell Hunter

Igen, még egy kontroll deck. A lény nélküli Hunter számára konkrétan mindegyik érintett pakli “piros” matchup volt (a Quest Rogue “csak” 50-50 körüli), így a Rexxar-rajongók mindenképpen örülhetnek, hiszen javulhat a helyzetük. Sok függ persze attól, hogy a Warrior deckek és a Spiteful Druid mennyit gyengülnek majd valójában – a Dark Pact gyógyulásának csökkentése inkább az Aggro és a Midrange Hunter deckek számára jelenthet majd segítséget.

Hogy pontosan mennyit gyengülnek és lassulnak majd a nerfelt deckek, az persze még a jövő zenéje, az azonban biztos, hogy komoly mozgolódás várható a metában egy-két hét múlva. Szerintetek melyik paklik kaphatnak még erőre a fentiek mellett?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva