PUBG

SKS – így szereld fel a 12. frissítés után!


Mely kiegészítőket rakjuk fel a fegyverre a májusi nagy frissítés után?

A következő szempontok alapján vizsgáljuk meg az SKS-t:

  1. Melyik gripet szereljük fel rá?
  2. Mennyit segít a cheekpad?
  3. Mennyit segít a compensator / flash hider?

A gripek

A gripek tesztelésénél az M416 tesztben is használatos módszer segített, sn0w foglalta tökéletesen össze a dolgot.

A Single Tap esetén kicsit nehezebb elemezni a gripeket. Itt a képen látható alsó kereszt közepébe lőtt Wacky és feljegyzett 2 dolgot. Az egyik, hogy a lövés után mekkora magasságba mászott el a célkereszt a visszarúgás miatt, ezt vonallal jelezte. A másik pedig, hogy miután visszarúgott a fegyver, hova esik a célkereszt, ezt pedig egy pöttyel jelezte. Azt a gripet keressük, amivel a fegyver a legkevésbé rúg vissza és emiatt minél hamarabb tudunk pontosan lőni vele.

A teszt eredménye a következő lett:

Vertical Grip: Nincs kérdés, ahogy az AR-eknél, itt is egyértelműen a legtöbbet segítő kiegészítő pötyögtetésnél

Angled Grip: Nem igazán ajánlatos használni SKS-en, kivéve ha emberfeletti módon tudod megtartani a visszarúgást

Lightweight Grip: Azt hitted az SKS-en végre elfoglalhatja méltó helyét ez a grip? Sajnos el kell keserítsünk: kiszámíthatatlan, ezáltal inkonzisztensé teszi a lövéseidet és a fegyver kezelését. Hiába minden jó tulajdonsága, itt sem ajánlott használni.

Thumb Grip: Nem annyira jó eredmény, de csökkenti a fegyver kilengését, illetve az ADS is gyorsabb a használatával. Néha ráfanyalodhatunk, ha épp nincs jobb.

Half Grip: Rosszabb mintha grip nélkül lőnél a fegyverrel. Soha ne rakd fel az SKS-re!

A Cheek Pad

A tusrésznél nincs sok választási lehetőségünk, egyedül a Cheek Pad megy fel a fegyverünkre. A leírása alapján a vízszintes visszarúgást kellene csökkentenie, nézzük is meg!

Bizony-bizony, tökéletesen látható a különbség. Cheek Pad használatával tökéletesen látható, hogy valóban javul a visszarúgás. 

A fegyver csövére rakható kiegészítők

A Suppressor nem szerepel a tesztben, hiszen jól tudjuk, hogy nem sokat segít a visszarúgáson. Így a győztesnek a Flash Hider és a Compensator közül kell kikerülnie.

Természetesen a Compensator nyert. Nem annyira markáns a különbség, így a csőre szerelhető kiegészítők közül elgondolkodhatunk akár Flash hideren is, hiszen így nagyban elfedjük a torkolattüzünket és nehezebben szúrhatnak ki ellenfeleink.

TLDR

Ha a legjobbat szeretnénk kihozni az SKS-ből, akkor a Compensator+Cheek Pad+Vertical Grip szentháromság lesz a barátunk.

Ti mennyire szeretitek az SKS-t?

Források: 1 , 2

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva