Hearthstone

27 –› 18: erősen beszűkült a versenymeta az ázsiai selejtezőre


Mutatjuk, milyen deckek lesznek az Asia-Pacific Summer Playoffs versenyen.

A májusi hónap leginkább a Summer Playoffs versenyekről szól a Hearthstone esportban, ezekben a hetekben dől el ugyanis, hogy kik vehetnek majd részt az egyes régiókból a júniusi vb-selejtezőn, a Summer Championshipen. Az európai és az amerikai kvalifikációs tornákon már túl vagyunk, a továbbjutókról korábbi cikkeinkben olvashattok:

Ezen a hétvégén jön a harmadik és egyben utolsó HCT selejtező torna, az Asia-Pacific Summer Playoffs, ezúttal tehát az ázsiai-óceániai régió a soros. Hét helyszínről játszhatnak majd a helyi játékosok: Sydney, Melbourne (Ausztrália), Auckland (Új-Zéland), Bangkok (Thaiföld), Szöul (Dél-Korea), Tokió (Japán) és Tajpej (Tajvan).

Kép: Blizzard

Lássuk, milyen versenymeta várható! Két héttel ezelőtt az európai mezőny még viszonylag kísérletező volt, az amerikaiaknál viszont már kevesebb volt az off-meta próbálkozás. Ez a trend most tovább folytatódik:

amíg az európai selejtezőn még 27 féle deck volt a mezőnyben, addig mostanra ez 18-ra csökkent,

vagyis a deckek harmada “eltűnt” vagy lecserélődött. Ami persze érthető, hiszen a játékosok próbálnak a korábbi tapasztalatokra építeni és tovább optimalizálni a lineupokat.

Továbbra is használják egyébként mindegyik class-t, ami mindenképpen pozitív, mint ahogy az is, hogy a harmadik selejtezőre újból változott a legnépszerűbb deck kiléte: amíg az európaiak a Mind Blast Priestet, az amerikaiak pedig a Spiteful Druidot részesítették előnyben, addig most az Even Paladin a leggyakoribb választás.

  • 68 Paladin (68 Even)
  • 59 Warlock (40 Cube, 19 Control)
  • 48 Druid (48 Spiteful)
  • 48 Rogue (24 Quest, 23 Odd, 1 Miracle)
  • 19 Priest (19 Mind Blast)
  • 14 Mage (12 Tempo, 1 Big Spell, 1 Murloc)
  • 13 Shaman (12 Even, 1 Shudderwock)
  • 9 Warrior (8 Odd, 1 Recruit)
  • 6 Hunter (3 Odd, 2 Secret, 1 Spell)

A legnépszerűbb lineup nem meglepő mód a Cube Warlock, Even Paladin, Spiteful Druid, Quest Rogue négyes, amely az amerikai selejtezőn is kiemelkedően teljesített – a Top 4-ből hárman is erre a kvartettre esküdtek. Ezúttal a 71 játékosból 18-an választották ezt a négy decket – sokkal többen, mint bármelyik másik lineupot.

Hogy végül melyik deckek teljesítenek majd a legjobban, az kiderül szombaton és vasárnap az ázsiai-óceániai selejtezőn – további infókra későbbi beharangozónkban számíthattok!

(Forrás: Twitter)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva