Fortnite

Shotgun dominancia közelharc során, itt lenne az ideje változtatni rajta?


Túlzás lenne azt állítani, hogy egy fegyver mindenek felett, de elég erős a Shotgun, talán túlzottan is.

Ahogy minden játéknak, úgy a Fortnite-nak is megvan a saját maga metája minden tekintetben: helyek, fegyverek, egyéb itemek – szinte mindig akad egy legjobb.

Ami miatt maximális dicséret illeti az Epic Games fejlesztő csapatát az az, hogy elképesztően jó az egyensúly a játékban.

Legjobb hely? Tilted, de csak ha tudunk harcolni, más esetben abszolút nem ideális.

Legjobb fegyver? Korábban írtunk róla, hogy a FAMAS elég erősnek néz ki, de nem Guided Missiles kategória (amit ugye ki is kellett venni, bár benne volt a kikerülésében frusztráló játékélmény is).

Legjobb elfogyasztható item? Talán a mini pajzs, mert gyors, harc közben is van, hogy belefér, de ettől még az összes többire szükség van bizonyos szituációkban.

Képtalálat a következőre: „mini shield fortnite”
forrás: Dribbble

Van egy dolog azonban, ami erősebb a többinél a közelharcok során: ezek a Shotgunok.

Probléma

Kétféle csakis közelharcban használható Shotgun van a játékban, az egyik a Pump, a másik pedig a Tactical. Előbbi többet sebez, utóbbi gyorsabban lő.

Előbbit zöld és kék, utóbbit szürke, zöld és kék színekben találhatjuk – és ezzel el is érkeztünk az első gondhoz.

Az az előfordulási ráta, amivel ezek a fegyverek rendelkeznek nagyon magas, így elkerülhetetlen, hogy ez legyen a közelharci párbajok elsődleges fegyvere.

A harmadik Shotgun, a Heavy ilyen szempontból rendben van, epic és legendary ritkasága miatt messze nem találkozunk vele ennyit.

A másik gond a sebzés, ha megnézzük, hogy mennyit ártanak a Shotgunok, akkor láthatjuk, hogy igen sokat:

forrás: ign.com

Látható, hogy sebzés terén jócskán elmaradnak a pisztolyok:

forrás: ign.com

Valamint az SMG-k is:

forrás: ign.com

Ez azt eredményezi, hogy egy Shotgunnal sokkal kevesebb lövés kell, hogy leszámoljunk ellenfelünkkel, pláne ha fejest lövünk.

Ami a Shotgun megbízhatóságát növeli az az, hogy itt egy előtörő töltényhalom van, így valamennyi belőle biztosan betalál, közelharcnál meg pláne.

Képtalálat a következőre: „shotgun fight fortnite”
forrás: Youtube

Mivel közelharcban folyamatos építkezés megy, ezért még nagyobb jelentősége van annak, hogy 1-1 erős találatot vigyünk be (tehát a burst sebzésnek a DPS sebzéssel szemben), ugyanis sokszor csak néhány alkalmunk van a lövésre.

Megoldás

Többféle irányba is el lehet menni: sebzés csökkentése, tölténytár zsugorítása, szóródás növelése (így nagyon pontos lövést kéne elsütni ahhoz, hogy összpontosuljon a sörét az ellenfélre), de nem állítanánk, hogy a Shotgunok ilyen problémásak, így máshoz folyamodnánk.

Képtalálat a következőre: „pump shotgun fortnite”
forrás: twitter

Ha csökkenne a Shotgun előfordulási rátája míg a fentebb említett többi opció növekedne, akkor előtérbe kerülhetnének más fegyverek is a közelharc során.

Szerintetek szüksége van a közelharci metának egy vérfrissítésre? 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva