Hearthstone

6 nerf egyszerre? A Standard óta egyszer volt ilyen, és az nagyon rosszul sült el


Az elmúlt másfél év legnagyobb változáscsomagjával készül a Blizzard.

Nem kell már sokat várni arra, hogy életbe lépjenek a várva várt változtatások a Hearthstone-ban, miután a Blizzard néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy jövő hét kedden, május 22-én érkeznek a korábban kihirdetett nerfek. Ha valaki esetleg elfelejtette volna, az alábbi hat lap változik majd:

  • Call to Arms
  • Possessed Lackey
  • Dark Pact
  • Crystal Core
  • Spiteful Summoner
  • Naga Sea Witch

Hivatalos: ezeket a lapokat nerfelik május végén!

Hat változásra számíthatunk tehát, ami meglehetősen nagy mennyiségnek számít a Hearthstone-ban. Hogy ez mennyire igaz, azt jól mutatja, hogy

a játék megjelenése óta mindössze kétszer volt olyan, hogy ennél több lapot gyengítettek egyszerre.

Ezen két alkalom közül az egyik ráadásul 2016 áprilisában, a Standard és Wild formátumok bevezetésekor volt, ami a Hearthstone történetének talán legnagyobb változása volt. Ha kizárólag a Standard bevezetése utáni időszakot nézzük, akkor mindössze egyszer volt ekkora nerfcsomag – az ráadásul nagyon rosszul sült el.

2016 októberében a Blizzard hét kártyán is módosított egyszerre (Tuskarr Totemic, Rockbiter Weapon, Execute, Charge, Call of the Wild, Abusive Sergeant, Yogg-Saron) – a nerfcsomaggal elsősorban az “örökzöld” lapkészlet erejét szerették volna kicsit csökkenteni, de az akkoriban nagyon erős Shamant is igyekeztek kicsit visszafogni. Nos, ez végül a játék történetének egyik legrosszabb balansz update-jeként ragadt meg az emlékezetben, hiszen a Shaman ahelyett, hogy gyengült volna, még tovább erősödött – köszönhető többek között annak, hogy az ellenfelei is gyengültek. További félévet kellett várni arra, hogy a “Shamanstone-korszak” lecsendesüljön.

Az akkori és a mostani eset között három komoly hasonlóság is akad:

  • Akkor 7, most 6 lapot nerfelnek egyszerre, ami szokatlanul sok
  • Több class is erősen érintett
  • A nerfelt lapok között akkor és most sem volt olyan, ami a legutóbbi csomagból származott (akkor Karazhan, most Witchwood)

Hiába tehát a gyengítés, a fenti példa is jól mutatja, hogy egy nerfcsomagnak is megvannak a maga veszélyei. A két fő célpont ezúttal egyértelműen a Paladin és a Warlock – de biztosan eleget gyengül vajon ez a két class (különösen az utóbbi)? Esetleg előfordulhat, hogy a nerfek következtében valamelyik másik class válik dominánssá, új problémát generálva ezáltal a frissítéssel? Egyelőre nehéz megmondani, hiszen az egyenlet meglehetősen sok ismeretlent tartalmaz – egy hét múlva már okosabbak leszünk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva