League of Legends

Nami lett az új Janna, jelenleg nincs idegesítőbb nála

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Janna, Nami,

A League of Legends új metakirálynőt avatott.

Már az európai játékokban is egyre több Namit látni, de Észak-Amerikába már határozottan beköszöntött az új éra, a Champion.gg játékstatisztikákkal foglalkozó oldal szerint Nami átvette a stafétabotot és a legjátszottabb távolsági támogató karakterré vált.

Ez a változás azért érdekes, mert a kategóriát hónapok óta Janna vezette, az extrém erősségi kitje, valamint az Ardent Censer szinergiája miatt. Összességében érthető a shift, most ért partokat a folyamatos Janna nerf hullám, valamint az AP tárgyak erősítése is inkább Nami malmára hajtotta a vizet. (Ígérem ez volt az utolsó vizes utalás!)

Forrás: Wikia

Nami egyébként egy kiváló támogató, minden van a képességtárában ami a jelenlegi metához szükséges. Erős gyógyítás és poke, valamint még erősebb CC. Akár a játékmesterek szerepét is átveheti egy csapatkompozícióban, a nagy távolságokba alkalmazható ultija, valamint a buborékjai nem csak az ösvényben, de esetleges roamok közben is kiváló eszközök, sok eliminációt lehet szerezni abból, ha valaki kreatívan játssza a hőst.

Az előző Ardent Censeres megjegyzés miatt biztosan sokan felhördültek, “de hát agyon lett nerfelve a tárgy, már nem is meghatározó”, s ez valahol jogos, ám jogtalan is egyben. Az Ardent Censer csak új szintre emelte azokat a támogatókat, akik ki tudták használni, ettől még a karakterek nem váltak gyengébbé. Valamint lehet, hogy gyengítve van a tárgy, de a játék vége felé így is képes annyi pluszt hozni a csapatnak (de legfőképpen a lövésznek), hogy még így, nerfelt formában is megérje megvásárolni.

De mégis miben jobb Nami, mint Janna, Soraka, vagy éppen Lulu?

A válasz egyszerű, a gyógyítása jelenleg többet ér, mint a fentebb említett karakterek gyógyítása, vagy pajzsai. A sok nerf, tárgyváltoztatás, karaktermódosítás eredményeképpen Nami healje jelenleg a legerősebb utility képesség az alsó ösvényen.

A baj az, hogy ez is egy olyan meta shift, amit könnyűszerrel átalakíthat majd egy egyszerű tárgyváltoztatás, így nem lehet biztosra megjósolni, hogy mennyi ideig lesz a meta úrnője Nami. Egy biztos, a következő frissítésig még biztosan a csúcson marad, így alsó hangon két hétig még biztosan farmolhatjuk vele az LP-t a rangsorolt meccseken.

 

Forrás: dotesports.com

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva