League of Legends

Ilyet még nem láttunk! – Hirtelen halállal érkezik a Clash mód


A beépített bajnokság egy eddig még sosem látott újítással érkezik a hétvégén.

A már régóta várt kliensen belüli bajnokság, a Clash hétvégén startol. A béta tesztek kiválóan működtek, így elérkezett az idő, hogy végre hivatalosan is megjelenjen a League of Legends legújabb játékmódja. A Riot Games le is közölte a versenykiírást, azt hittük semmi említésre méltót nem fogunk találni, aztán az egyik bekezdés a feje tetejére állított mindent.

Egy ideig tényleg teljesen általánosnak tűnt a sorvezető, majd a sorok között felbukkant a Sudden Death, vagyis a hirtelen halál kifejezés. Ez azt jelenti, hogy a játék történetében először, időkorlátja lesz a mérkőzéseknek, 70 percnél mindenképpen be fognak fejeződni a találkozók, vagy így, vagy úgy! Az új elem érthető, ám szokatlan a League világában. Mivel egy kliensen belüli rendezvényről beszélünk, így fontos, hogy a koordinált lebonyolítás miatt legyenek olyan időszakok, amikor mindenki bejezte már a mérkőzését és készülhet a következő megmérettetésre. Ezt viszont meglehetősen nehéz összehozni akkor, ha lehetnek 20 perces és 90 perces találkozók is. A fejlesztők úgy döntöttek tehát, hogy belőnek egy felső határt, amin túl egyik találkozó sem nyúlhat majd időben.

Amint elérik a találkozók a 60. percet, a tornyok szignifikánsan meg fognak gyengülni egyik pillanatról a másikra. Így az előnyben játszó csapatok könnyebben juthatnak majd keresztül az ellenséges csapat építményein. Ha ez nem volt elég és a játék a 65. percben még tart, a struktúrák elkezdik pusztítani magukat, először a tornyok, majd az inhibitorok, a Nexus tornyok és végül a Nexus is. Ami biztos, hogy a 70. percre valaki nyerni fog.

A fejlesztők elmondták, a tesztelés alatt szinte sosem volt arra példa, hogy a hirtelen halál döntött, ám a legkisebb esélyt sem szeretnék megadni arra, hogy évekig húzódjon egy találkozó, így muszáj volt implementálni valami ilyesmit az új Clash-be.

A Clash legelőször május 25-én, pénteken nyitja meg kapuit!

Sok sikert kívánunk az induló csapatoknak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva