Gaming

Megkezdődött az emberöléssel végződött, 2 dolláros Call of Duty fogadás bírósági tárgyalása


Tyler Barriss nem tagadta a vádakat, elismerte hogy tőle származik az emberöléshez vezető telefonbetyár hívás.

Az egész egy 2 dolláros Call of Duty fogadással kezdődött. Baperizer és Gaskill elvesztették a közösen játszott meccset, így 500 forintnak megfelelő tétjüket is bukták, amin jól össze is vesztek Twitteren.

Baperizer a szóváltás során megfenyegette Gaskillt, hogy rendőröket küld a házára, mire Gaskill válasza csak annyi volt: “úgyse mered megtenni”. Biztos persze nem lehetett benne, úgyhogy inkább bekamuzta családja évekkel ezelőtti lakcímét, hogy ha Baperizer mégis telefon betyárkodni akar, ne hozzájuk küldje a rendőröket.

Baperizer felhúzta magát a dolgon, ám mivel nem volt rutinja a telefonbetyárkodásban, felkereste egy ismerősét. Tyler Barriss 2015-ben ugyanis már összehozott egy kamu bombariadót a California TV székház ellen, le is tartóztatták érte. Barriss ezúttal is segített és felhívta a 911-et azzal a sztorival, hogy egyik családtagját már megölte, a többieket pedig túszul ejtette házukban. Majd bemondta a címet, amit Gaskill korábban bekamuzott. Előző lakhelyüket, ahol azóta már egy teljesen ártatlan, többgyerekes család lakott.

A rendőrség a helyszínre érkezve egy fiatal srácot látott a verandán. Felszólították, hogy adja meg magát, majd mikor elfordult lelőtték. Íme az esetről készült rendőrségi felvétel:

A május 23-ai tárgyaláson a lövést leadó rendőr elismerte, semmit nem látott az ártatlan áldozat, Andrew Finch kezében. A gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolt Barriss pedig a bíróság előtt elismerte, ő telefonált a 911-nek a végzetes éjszakán. A vádlottak júniusban ismét bíróság elé állnak. Mindezt egy 2 dolláros Call of Duty fogadás és egy kis Twitter szájkarate miatt.

A megrázó és szinte hihetetlen történet sokadjára is eszünkbe juttatja Az utóbbi időkben egyre több helyen merült fel az esport játékok szigorú korhatárhoz kötése, ami átgondolt szabályozás mellett teljesen rendben is van. A mellékelt sztori és a kamu telefont leadó Barriss 25 éves életkora viszont azt mutatja, hogy az érettebbnek tartott korosztály talán még elképesztőbb dolgokra képes. Nem életkorhoz, sokkal inkább érettséghez és intelligenciához kellene kötni a játékokat, ami persze kb lehetetlen.

Az ilyen sztoriknak ugyanis semmi köze a játékhoz, vagy annak hatásaihoz, pusztán személyiség kérdése.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva