Gaming

Visszatért a Touchdown mód, ezekkel a kártyákkal hajts rá a 9 győzelemre!


Ismét egy ingyen jegyünk van arra, hogy minél több jutalmat szerezzünk.

Ahogy megszokhattuk már időről időre visszatérnek bizonyos események, persze sokszor kapunk újakat is.

Ezúttal a Touchdown Challenge érhető el újfent, most éppen 2v2-ben lehet játszani.

Képtalálat a következőre: „touchdown 2v2 clash royale”
forrás: vignette.wikia.nocookie.net

Aki esetleg nincs tisztában ezzel a móddal, annak gyorsan összeszedtük a lényeget:

  • Mint a legtöbb kihívásban, itt is 9 győzelemig lehet menetelni, 3 vereségnél pedig kiesünk
  • Egy ingyen jegyünk van
  • Az nyer, aki bejuttat egy egységet az ellenfél vonalán túlra (gyakorlatilag Touchdownt szerez)
  • Egy egység egy koronát ér, hármat kell összeszedni
  • Ha nem sikerül ennyit, akkor akinek több van a meccs végén az győzedelmeskedik
  • Ugyanúgy van 1x elixires és 2x elixires fázis (valamint hirtelen halál is)
  • Azokat a lapokat, melyeket normál módban rátehetünk az ellen tornyára (Miner, Graveyard stb.) itt csak a pálya első harmadáig lehet, máskülönben túl erősek lennének
  • A kártyákat draftoljuk (van persze olyan Touchdown is, ahol mi állítjuk előre össze a decket, ez most nem az a fajta)

Tippek

Nézzük is meg akkor, hogy mi alapján válasszunk lapokat!

  1. Csínján bánjunk a varázslatok választásával és főleg meccsbéli használatával, nem olyan effektívek, mint normál módban! Nincsen torony sebzés, így máris vesztettek egy kicsit az erejükből, ráadásul még nagyobb tétje van, hogy feltartsuk az ellenfelek lényeit, ezt a funkciót pedig nem töltik be. Ez alól kivétel a Zap, a The Log és főleg a Tornado, ezek itt is elég jók, persze 1-1 Fireball, Poison vagy Rocket is meccsdöntő lehet – a Clone, Heal, Lightning trió viszont itt sem sztár. Be lehet próbálni viszont egy normál módban kevésbé hasznos spellt, a Freeze-t.
  2. Az épületek elég erősek. Főleg az olyanok, mint a Mortar és az X-Bow, melyek lefedik az egész pályát, folyamatosan tudnak lőni valamit. Persze a lényeket kreálók, mint a Furnace, vagy a Goblin Hut is elég jó, védekezésre is, valamint nagyobb eséllyel lankad az ellenfelek figyelme (vagy fogy az erőforrása), hogy védekezzen mind ellen, így könnyen lehet, hogy egyikőjük beér. Érdemes őket az egyik szélre helyezni, míg a másik oldalon nyomást gyakorolunk az ellenfelekre, így megoszlik a figyelmük.

Végezetül nézzük meg, hogy mely kártyák élvezhetnek prioritást draft során!

Battle Ram, Balloon, Golem, Lava Hound, Hog Rider: Ezeket egybe vettem, mert mind azért jó alapvetően, mert ignorálják az ellenfél lényeit (kivéve a Batte Ram-et, de ütközésig az is), így nagyobb eséllyel futnak be. A Hog Rider ki is volt tiltva ebben a módban bő egy hónapja, egyelőre most sem találkoztam vele, így nem tudok fixet írni, hogy elérhető-e, de ha igen, akkor az instant választás kell, hogy legyen, talán a legerősebb lapja ennek a módnak.

Witch, Night Witch: hasonlóan az épültekhez, ők is szép lassan elárasztják az asztalt, elég value-s lapokról van szó, nagyjából az igaz rájuk, mint az említett épületekre.

Lumberjack: gyors is, ráadásul a maga mögött hagyott Rage a kis pálya miatt (pláne ha egy vonalon indítunk meg több lényt) még több embert érint, itt pedig a sebesség, amit ad, még fontosabb lesz!

Elite Barbarians: gyorsak, hatékonyak a tankok ellen, itt is komoly erőt képviselnek.

Mega Knight: a normál módban a nerf óta eléggé elfelejtett kártya itt újra előtérbe kerül, térsebzése, ugrása, valamint tankossága elég jó ide.

Princess, Dart Goblin: az óriási hatótáv miatt hátul hagyva, bevédve őket komoly pusztítást tudnak végezni szép lassan (majdnem az egész pályát elérik).

Képtalálat a következőre: „clash royale thumbs up emote”
forrás: img.etsystatic.com

Persze vannak ezen kívül is erős lapok még (Dark Prince, Skeleton Barrel többek között), most ennek az oldalnak a listáját vettük alapul, de ahogy a tudás, helyezkedés és időzítés rengeteget számít normál módban, úgy itt is.

Ti milyen kártyákat draftoltok elsődlegesen erre a módra?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva