Fifa

Nem meglepő, hogy ki kapta a Man of the Match kártyát a BL-döntő után


Egy elképesztő ollózás és egy szerencsés távoli bomba után Gareth Bale lett a meccs embere.

Szombat este minden futballrajongó Kijev felé tekintett, az ukrán fővárosban játszották ugyanis az idei Bajnokok Ligája kiírás döntőjét. A többség előzetesen a kétszeres címvédő Real Madridot tartotta esélyesebbnek, ám ahogyan arra lehetett számítani, a Liverpool nem adta könnyen magát – a félidőben, 0:0-nál még bőven benne volt, hogy a vörösök szerzik az első gólt, még Salah sérülése ellenére is.

A második félidőben aztán minden megváltozott: először jött Karius első nagy hibája, aki nemes egyszerűséggel gólt rúgatott Benzemával. Erre Mané pár perccel később még válaszolni tudott, ám ekkor érkezett a csereként beállt Bale, hogy csodát műveljen – mindössze három perccel azután, hogy bejött Isco helyére.

A fantasztikus olló után már 2:1 volt a Realnak, újabb húsz perccel később pedig végleg eldőlt a meccs, Karius második potyája ugyanis megpecsételte a Liverpool sorsát. Ne vitassuk el azonban Bale érdemeit, hiszen az ő távoli bombáját védte be a német kapus, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a mellőzött wales-i szélső nyerte meg a Realnak az idei BL-trófeát – sorozatban már a harmadikat.

Bale-nek kis híján a mesterhármas is összejött egy gyönyörű szólót követően, ám a triplázás híján sem lehet kérdés, hogy ki volt a meccs embere. Az EA Sports ezzel a kártyával jutalmazta a Real 11-esét:

Duplázás és BL-győzelem ide vagy oda, Bale könnyen lehet, hogy az új szezont már másik csapatban kezdi meg. Ez a kártya azonban nem rossz búcsú Madridtól!

(Borító: goal.com)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva