Hearthstone

Hiba a mátrixban: ne higgyetek el rögtön bármilyen statisztikát


Meglepő deck bukkant fel Tier 1-ben a HSReplay.net oldalán.

Aki aktívan követi a Hearthstone metát, az bizonyára rendszeresen figyeli a HSReplay.net oldalát, hiszen itt elképesztően részletes statisztikákat böngészhetünk az aktuális játékkörnyezetről. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor ezeknek sem szabad hinni – ez történt most is, amikor is egyszer csak felbukkant Tier 1-ben az OTK DK Paladin deck.

Kép: HSReplay.net

Megvan az új meta breaker? Nos, aki a fenti kép láttán ebben reménykedik, annak csalódnia kell, ami ugyanis broken, az nem maga a pakli, hanem a HSReplay deckbesorolási rendszere, ha ugyanis megnézzük a legnépszerűbb paklit a fenti besorolásból, akkor egy teljesen natúr, nerfek előtti Even Paladin lista jön szembe – csak éppen a Call to Arms már 5 manás benne.

A gyakorlatban az történt, hogy a rendszert kicsit megbolondította a Call to Arms nerfje, és elkezdte rossz kategóriába sorolni ezeket a paklikat. A magas winrate-re pedig egyszerű a magyarázat: ezek az elmúlt 7 nap statisztikái, vagyis a nerf előtti Even Paladin győzelmi aránya miatt ilyen kiugró.

A lényeg tehát, hogy ne dőljetek be: nem lett hirtelen Tier 1 az OTK DK Paladin.

De mi ez a deck?

Maga a deck nem újdonság, hiszen az OTK Paladin már az Uther of the Ebon Blade megjelenése óta létezik: a lényeg az, hogy a DK hősképességével egy kör alatt ki kell hozni mind a négy lovast, és már meg is van a győzelem. A legutóbbi Standard rotáció előtt ez még jóval könnyebb volt, hiszen az Auctionmaster Beardo segítségével ténylegesen elég volt egy kör (meg pár generált Coin vagy olcsó spell) a kombóhoz, most azonban már elő kell készíteni azt. Igazából nem is klasszikus OTK deckről van szó.

A nyerés leginkább a másoló és a visszavetető lapokkal lehetséges, mint a Zola the Gorgon vagy az Ancient Brewmaster, ezekkel tudjuk kézbe visszavenni a lovasokat, emellett a Blackwald Pixie duplázása is segít. Így is kell azonban egy lovas, ami túléli az előző kört, vagyis az ellenfélnek mindenképpen lesz lehetősége közbeszólni – hacsak nincs nálunk az érme, 11 manából ugyanis már összehozható az egykörös győzelem (két lovas kézből + Hero Power + Blackwald Pixie + Coin + Hero Power).

Caravaggio paklija
AAECAZ8FCLoB7QWvB7nBAo7TAuPjAsPqAuXvAguMAfsB3APIBPQF9geIxwLjywLt0gL40gKt8gIA

Ne kezdjetek tehát őrült craftolásba, ha meglátjátok a friss statisztikákat: a fenti deck nem kezdte el bedarálni a metát, csupán a HSReplay gépezetébe került némi porszem. Előfordul…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva