Counter Strike

Az alacsony Trust Factorból indul, majd nyomkövető segítségével bannol a VACnet


A május 2-án érkezett VACnet frissítésről kiderült, hogy még csalás előtt is bannolhat egy accountot!

A csaló fórumok már csak félve merik kimondani a VACnet nevét. A dolog persze érthető, sosem látott számban hullanak a segédprogramot használó accountok. A cheaterek azonban megfigyelték, hogy gyakran olyan accountok is áldozatul esnek, ahol biztos nem csaltak. egy kis utánajárással és vélhetően belsős infóknak hála ki is nyomozták, minek köszönhető a VACnet felkészültsége.

A csalók kliense nyomkövetőt kap, ami account csere esetén is bannolhat.

A dolog működése egyszerű, és igazából ha jobban belegondolunk teljesen logikus is. Egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, milyen adatokat tárol rólunk a Steam, a rengeteg infó között pedig ott található IP címünk és földrajzi koordinátáink is.

Hogy működik a Vacnet nyomkövetője?

A VACnet, ha valaki alacsony Trust Factor szinttel rendelkezik, vagyis sok reportot kap, elkezdi figyelni a profilhoz tartozó játékklienst. Egy spéci módon nyomkövetőt rejt el a kliensbe és ha bebizonyosodik a csalás, tiltólistára teszi a megjelölt klienst. Egészen pontosan az összes olyan IP címet, ahol a csalással lebukott account gyakran megfordult.

És innentől kezdve ha egy másik accounttal akarnak belépni erről a fertőzöttnek jelölt gépről, a rendszer kérdés nélkül utalja a többieknek is a bant.

Ennek köszönhető tehát, hogy rengeteg csaló elvesztette az összes accountját, amivel megpróbált belépni a játékba, miután az egyiket bannolták. Illetve ezzel hozható összefüggésbe az is, hogy sokan jogtalan banokra panaszkodnak.

A közösen használt gépeken ugyanis innentől kezdve mindegy ki csalt, ki töltötte le a segédprogramot. A rendszer az IP cím és a földrajzi hely alapján regisztrálja a klienst, és ha csalást érzékel, onnantól kezdve mindenkit bannol.

Ez megmagyarázná a “jogtalan banok” azon csoportját, akik Game Ban hivatkozással lettek kitiltva. Ez a nyomkövetős módszer ugyanis nem lehet VAC Ban, hiszen egy másik csalás eredményeképp történik. Kizárásos alapon tehát Game Ban néven jelenik majd meg.

Aki tehát ilyet kapott és biztosan tudja magáról, hogy soha semmilyen segédprogramot nem használt, kérdezzen körbe a gépet vele együtt használóknál is. Családtagok, barátok, szobatársak, átjáró haverok, bárki aki játszhatott a gépen.

Hiszen nem is kell, hogy a csalást ezen a gépen kövesse el. A rendszer az utolsó ismert IP-t jelzi ki, vagyis ha otthon valaki csal, éppen Overwatch zajlik ellene, belép egy másik gépen és lebukik, ezt fogja a rendszer veszélyesnek jelölni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva