League of Legends

Szenvednek a Toposok és a Supportok – Megborította a játékot a 8.10

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: support, top,

Az aranyháztartás alapjaiban változott meg, egy-két pozíció élét is veszítette. Visszatért a Solo Carry fogalma.

A csapat arany rendesen megcsappant mióta megjelent a 8.10 és átszervezte a shutdown jutalmakat és a dzsungelt úgy általánosan. Ha nem nézzük a megszerezhető bónuszokat, akkor minden pozíció kevesebb aranyból gazdagodik a legutóbbi frissítés óta, ez pedig a játékképen is meglátszik.

Leginkább a támogatók sínylették meg a változásokat, de ez valahol várható is volt. Mivel a killekért járó jutalmakat és shutdown bónuszokat átszervezték, s mostantól az kapja az összes aranyat, aki a végső ütést mérte az ellenfélre, a támogatók arany háztartása jelentősen csökkent. Ismerjük a meme-et a minden killt ellopó Supportról, ám ez csak egy sarkítás, statisztikailag vitathatatlanul a legkevesebb gyilkossággal rendelkező pozíció. Így a 8.10 óta nem igen érkezik bónusz arany a házhoz.

Kompenzál a Riot Games – Ajándékot kap minden Clash induló!

A támogatókhoz legközelebb a Toposok állnak, nekik sem jött annyira jól a módosítás, ám ők valamivel jobb helyzetben vannak, mert szóló ösvényesként még akár ki is tudják használni az átszervezett jutalmak előnyét. Ám ha megnézzük a statisztikákat, az ő helyzetük is közel áll a támogatókéhoz, sajnos nem elég relevánsak az új rendszerben, így ők is effektíven csak asszisztálni tudnak egy győzelemhez, igazán nagy hatásuk nincs a felső ösvényeseknek a játék végkimenetelére arany téren.

Forrás: Surrenderat20

Akik egész jó helyzetben vannak azok a midesek és a lövészek. A középső ösvényen az új bounty rendszer miatt újra egyre több assassin karaktert látni, így aranyból is van bőven arrafelé, elvégre a gyilkolászás a specialitásuk, s jelenleg azt értékeli a legjobban a játék. Apropó killek, a lövészek is előkelő pozícióban vannak a 8.10-es ciklusban, minden farm az övék, valamint ha jól vannak pozicionálva a killek, az azokból szerzett bónusz arany is náluk landol. Kétségtelen, hogy mid assassin és marksman meta van jelenleg.

Forrás: Riot Games

A dzsungeleseknek meglehetősen speciális a helyzetük. Nem elég, hogy a bónusz csapat aranytól is elestek, a dzsungel tapasztalati pontok átszervezése és a campek értékének csökkenése totálisan a feje tetejére állított mindent a számukra. Ha egy dzsungeles a jelen rendszerben hátrányba kerül, akkor szinte haszontalanná válik, ám ha előnyre tesz szert a mezőny egészéhez viszonyítva, akkor akár egyedül is képes eldönteni egy találkozót. Ez pedig minden csak nem egy egészséges mechanika, így ha a Riot Games figyeli a visszajelzéseket, módosít az aktuális helyzeten a közelgő frissítésekben.

Forrás: Riot Games

Az igazság az, hogy még ezek mellett a változások mellett sem tudjuk 100%-ig állítani, hogy sikertelen volt a 8.10-es reform. Tény, bőven van mit fejleszteni, vissza kellene tuszkolni a meghatározó pozíciók közelébe a támogatókat és a toposokat, valamint a dzsungeles helyzeten kéne javítani. Ha mindez megtörténne, a játék jó helyzetbe kerülne. Már egy jó ideje nem volt ennyire fontos, hogy individuálisan hogyan teljesítünk, végre újból visszakerült a skill fontossága a játékba.

Reméljük hamarosan orvosolják a nagyobb problémákat a fejlesztők és újból tündökölni fog a játék.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva