League of Legends

#BravóRiot! – Megérkezett az új League of Legends kurzor


Újból győzött a minimalizmus... Juhhé!

Megérkezett az újítás, amitől hetek óta rettegünk. A kilenc éve kiválóan működő kurzor a PBE-n lecserélődött az újra, a változás a bejelentés után relatíve korán bekövetkezett, ugyanis a fejlesztők korábban azt nyilatkozták, szeretnék, ha már júniusban az élő szervereken lenne a módosítás.

Derült égből villámcsapásként ért minket a hír a hónap elején, miszerint a jó öreg sodrony kesztyűt visszavonja a Riot Games és az új kliens stílusához igazítják a játék kurzorát. Nem csak a nemzetközi, de a magyar közösséget is rendesen megmozgatta a hír, s azt kell hogy mondjuk, többen voltak felháborodva, vagy voltak szomorúak, mint azok, akik örömmel fogadták a változás hírét. Nem csoda, elvégre van egy nosztalgikus érzése a jelenleg még az élő szervereken munkálkodó kurzornak. Szinte ez az egyetlen dolog ami a régi League of Legends érzésből maradt. A veterán játékosok elveszítették a régi Summoner’s Riftet, a legtöbb karakter is megújult már, a kliens is új arculatot öltött a kezdetek óta már többször is, egyedül a sodrony kesztyű volt a régi, s sokan remélték, hogy így is fog maradni. Ám ennek a korszaknak is vége, a League of Legends végérvényesen levedli magáról a kilenc éve megalkotott formáját és egy teljesen új generációt indít. Azok a játékosok, akik nyár végétől fognak elkezdeni játszani a LoL-lal, már semmit sem fognak tudni a régi időkről, ez pedig valahol elég szomorú.

A legújabb bejelentő bejegyzésben képeket is kaptunk a Riot Games-től, hogy hogyan fog kinézni akció közben az új kurzor. Láthatjuk hogyan reagál a barátságos, valamint az ellenséges egységekre, sőt megmutatták a fejlesztők az új Ward animációt is. A régi és új változatot össze is hasonlították nekünk!

Új és régi kurzor ellenséges egység esetén (Forrás: Riot Games)
Új és régi kurzor barátságos egység esetén (Forrás: Riot Games)
Új és régi kurzor wardolás közben (Forrás: Riot Games)

 

Láthatjuk, hogy az ötletes megoldásokat leborították az asztalról és inkább az egyszerű minimalizmust választották ezúttal a fejlesztők. Ez őszintén szólva elég szomorú, nekünk egyáltalán nem is tetszik az új verzió.

De szerencsére van megoldás!

Ha Te is úgy vélekedsz az új kurzorról, mint mi, akkor szerencsére készült neked a Riot Games egy kiskapuval. Az új kurzor megjelenésével egy új opció jelenik majd meg a kliensünkben, ami a Legacy Cursor nevet viseli. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor az új, minimalizált kurzor stílus visszakúszik a pokolba ahonnan származik és újból a régi, jól megszokott sodrony kesztyűvel irányíthatjuk karakterünket. Meglehetősen humánus lépés ez a Riot részéről, nem erőlteti rá az emberekre a változást, csak azokra, akik nyitottak rá.

Egyetlen aprócska fenntartásunk van csak a helyzetet illetően, ez pedig az, hogy tudjuk hogyan kezeli a Legacy funkciókat a Riot. Az új kliens megjelenésekor is elérhető volt egy Legacy kliens opció, ami lehetővé tette a játékosok számára a régi kliensstílus használatát. Ám ez az opció egy idő után eltűnt, s azóta nem is tért vissza. Így lehetséges, hogy a Legacy Cursor lehetőséggel is ez fog történni, egy ideig opcionális lesz használni az új kurzort, majd végül teljesen átáll a rendszer, s a régi örökre a süllyesztőbe kerül.

A Riot Games bejelentése alapján a 8.13-as ciklus előtt nem várható az új kurzor az élő szerverekre, így egy hónapunk még körülbelül van a hivatalos megjelenésig.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva