Counter Strike

Ebből még baj lesz! Overwatch bant kapott, de fake accounttal mégis elindul a Minoron


Egyelőre csak apró infómorzsákból áll össze a kép, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy ezt a Valve és a FACEIT is leokézta volna.

A történet május 28-ára nyúlik vissza, amikor Flarich, a pro100 játékosa megosztotta a közönséggel kibannolt accountját. A felirat tanúsága szerint július 3-ig tart a ban, amit szemétkedés miatt kapott a litván játékos.

A random MM-en összeszedett Overwatch ban oka is kiderült, több mint nevetséges a dolog háttere. Az ellenfél minden játékosa bereportolta Flarich-et, mert túl jól játszott. Csalással nem tudták reportolni, ezért jelentették szemétkedésért, mondván biztos smurf account.

A pro100 játékosa vélhetően kibírta volna accountja nélkül egy hónapig, de időközben jön a CIS Minor selejtezője. Account nélkül azonban nehéz lenne, mostanra azonban kiderült, hogy egy Overwatch ban sem tartja vissza a fiatal játékost.

Fake accounttal szándékozik elindulni a versenyen, arról azonban fogalmunk sincs, mit szól majd ehhez a szervező FACEIT és a Majorokra figyelő Valve?

A dolog ugyanis több problémát is felvet:

  • Mi értelme a szemétkedésért járó Overwatch banoknak, ha utána egy fake accounttal megkerülhető az egész?
  • A FACEIT tűzzel-vassal irtja a dupla accountokat saját oldalán, az általuk szervezett Major selejtezőjén viszont megengednék?
  • Milyen példát mutat ez a rajongóknak és az esetről értesülő játékosoknak? Ha híres vagy, még az Overwatch bant is megúszod?

A megoldást mi így elsőre, a jelenlegi információk birtokában abban látnánk, ha a Valve egyedi esetre hivatkozva eltörölné a bant. Jogtalannak minősítené Flarich eltiltását és leszednék az accountjáról, hadd játsszon vele. Vagy ha úgy gondolják, tényleg megérdemli az egy hónap pihenőt, akkor tolják el a Minor utánra. Ebben az esetben nem ússza meg a büntetést, de nem is megy a Minor rovására.

Igazából nincs jó döntés. De ha tényleg jogtalanul jelentették Flarich-et, és a tettes még nyilvánosan be is vallja, ott tényleg beavatkozhatna a Valve.

Mert ha így marad, az úgy a legrosszabb. Ha egy profi játékos a szabályok ellenére fake accounttal elindul, a szervezők és a Valve meg szemet hunynak felette, abból még rengeteg későbbi probléma származhat.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva