Counter Strike

A mostani Majoron EU helyett már CIS csapatként indul a HellRaisers


Elméletileg egyik régióba se tartoznak, de úgy tűnik eldönthették hol szeretnének indulni a csapattal. DeadFox-ék a könnyebb utat választották.

A 2018-as FACEIT Major elég egyértelmű szabályokat fogalmazott meg a selejtezőket illetően. A 24 csapatos Majorra kijut:

  • 8 legendás csapat, ők a Top16-nál csatlakoznak be
  • Az ELEAGUE 2018 Major 9-16. helyezettjei, ők a Top24-nél csatlakoznak be
  • 8 csapat a Minorokról, ők is a Top24-nál csatlakoznak be

Akik tehát nem alanyi jogon jutnak ki, azokra selejtező vár. A négy selejtezőt, vagyis Minort különböző régiók szervezik, 8-8 csapat indul, és csak az első 2-2 helyezett jut ki. Európa, Amerika, a CIS régió és Ázsia rendez selejtezőnek számító Minorokat, az indulás feltétele hogy legalább 3 játékos ebbe a régióba tartozzon.

De mi van akkor, ha valaki sehova sem tartozik?

Ezzel a problémával néz ugyanis szembe a HellRaisers, ahol két európai régióba tartozó player (DeadFox, w0xic), két CIS játékos (ANGE1, bondik) és egy ázsiai ötödik (ISSAA) szerepel. Egyik régióban sincs meg az induláshoz szükséges 3 játékos, de valahol mégis indulniuk kell.

A szabályzat nem részletezi az ilyen csapatok helyzetét, így egyedi esetként vélhetően vagy a szervezet hovatartozása, vagy a csapat saját döntése lehetett, de a HellRaisers már biztos, hogy a CIS selejtezőből próbál meg kijutni a Majorra.

Az Európai Minor, a mostani felsűrűsödött mezőnyben egy kőkemény kihívás még a legjobb csapatoknak is, valahol érthető a választás. Minden évben top csapatok neve merül fel és az FACEIT Majornál sem lesz másképp.

NiP, GODSENT, Heroic, AGO, OpTic vagy éppen EnVyUs, hogy csak a legnagyobbakat említsük.

Ehhez képest a CIS régió valóságos sétagaloppnak számít, bőven könnyebbnek tűnik innen Majorra jutni. A CIS Minor zárt selejtezője most hétvégén zajlik.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva