League of Legends

Vérfrissítés a dzsungelben, Seju újból meta közeli lehet!


Mostanában nem megy túl jól a tank dzsungeleseknek, ám lehet ezen a jelenlegi PBE update változtat.

Sejuani a tavalyi év egyik legmeghatározóbb dzsungeles karaktere volt. Sőt, még talán az idei év elején is volt bőven hatása a metára. Nem nagyon lehetett elképzelni olyan játékot, ahol ne lenne tiltva, vagy éppen választva. Róla mondták azt, hogy a Faker vezette SKT kifejezetten tart tőle, így amikor a koreai háromszoros világbajnok csapat játszott, 100%-os foglalkoztatása volt a hősnek. Vagy a pályán rohangált az irányításuk alatt, vagy esély sem volt arra, hogy válassza valaki.

Statisztikailag egyébként már a tavalyi nyár végén elkezdett hanyatlani a választási aránya, majd valamikor 2018 elején szinte teljesen el is tűnt. A jelenlegi metában például közel használhatatlan. Egy nehéz időszak után érkezett egy PBE frissítés, ami akár még vissza is tolhatja a tankos dzsungelest a metába!

Forrás: Riot Games

Ez lehet jó is, vagy rossz is, attól függ, hogy hogyan állunk a tankokhoz és Sejuanihoz. Jelenleg a párbajozni képes karakterek a legelterjedtebbek, ugyanis képesnek kell lenni harcolni az ellenfeleinkkel a Scuttle Crab körül. Sejuani visszatérése aggasztó lehet azoknak, akik örültek a tankok kiválásának, ugyanis ha azt mondjuk visszatérhet a meta közelébe, akkor az azt jelenti, hogy a fejlesztőktől kapott valami olyat, amitől fel tudja venni a versenyt a párbajozó karakterekkel.

A lövészek most biztosan tűkön ülnek, hogy milyen módosítás érkezett, ugyanis a mostani helyzetben lehetséges, hogy az egyéni teljesítmény miatt az egyik legerősebb pozíció, de a dzsungeles tankok kiválása miatt eggyel kevesebb lehetőség van arra, hogy az assassinokat valaki levakarja róluk mid és late game közelében. Seju visszatérése egy újabb réteget jelentene köztük és az ellenséges frontvonal között, ami biztosan nagyot dobna a teljesítményükön. Elvégre Sejuani kiváló peeler (hámozó) karakter.

Forrás: Wikia

A Riot Games gondolt egyet és isteni szintűre emelte Sejuani dzsungeltisztogatását. Ez volt az a pont ugyanis, ahol szinte használhatatlan volt az új dzsungelrendszerben. A fejlesztők fogták magukat és a Permafrostról (E képesség), eltávolították a 10 másodperces lockoutot (kizárás, az újrahasználhatóságot gátolta – nem összekeverendő a töltési idővel!). Így most már a nagyobb szörnyeket folyamatosan lehet csapdosni hatalmas sebzéssel a Fury of the North (passzív) miatt, ugyanis a Permafrostolt szörnyek bónusz sebzést szenvednek el emiatt a képesség miatt.

Természetesen nem a régi formában fog sebezni a Fury of the North, ám még így is bőven a “használható karakterek csoportjába” fog repülni a hős. Ezzel a kisebb nerffel egyenlítik ki a Permafrost buffját. Majd pedig ott van a Winter’s Wrath (W képesség), ami egy érdekes lasszómozdulat gyakorlatilag. Van egy suhintás, valamint egy csapás szakasza. Ez a képesség két különálló AP arányt fog kapni. Az egyik a suhintást fogja érinteni, a másik, ami a nagyobb lesz, pedig a csapást. Ez egy hatalmas buff, elvégre ezt a képességét maxolja elsőre a legtöbb Sejuani játékos szinte minden esetben.

Gyorsabb tisztogatás, nagyobb erős, Sejuani alig fog időt tölteni a fák között, valószínűleg folyamatosan gankelni fog a harcimalacán, aminek az ösvényes játékosok biztosan nem fognak örülni. Mármint az ellenfelek, a csapattársak biztosan pezsgőt fognak bontani!

Még nem tudni, hogy tetszeni fog-e ez a módosítás a Riotnak, vagy állítgatnak-e még rajta, egy biztos, ha megfelelőnek tartják, a 8.12-es ciklusban érkezhet legkorábban az élő szerverekre az “új” Sejuani.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva