Fortnite

A Ninja Sztori – dühöngő kamaszból igazi példakép


Komolytalan srác volt, profi felnőtt lett belőle.

Ma már a világ legnagyobb Fortnite streamere Tyler “Ninja” Blevins, egykor Halo 3 esportoló – óriási utat járt be mind játék és személyiségfejlődés terén is a szóban forgó játékos.

Nézzük meg, hogy melyek voltak karrierjének legfontosabb állomásai!

Korai évek

2009-ben, a Halo hárommal kezdte el esportolóként a karrierjét, az első komoly csapata, a Final Boss viszont már a Halo Reach verziójával jött össze. Az akkor alig 20 éves Ninja már akkor is híres volt agresszív játékáról, ilyesmire gondolunk:

Végül a Halo néggyel érte el első komolyabb sikereit és ekkor kezdett el streamelni is – látszott, hogy a legjobban közönség előtt teljesít.

Egészen 2017-ig játszott a Halo sorozat különböző részeivel, számos csapatban fordult meg, míg végül rátalált egy másik stílusra, a Battle Royale-ra.

Battle Royale, de még nem az igazi

Az akkoriban igen népszerű H1Z1 volt az első Battle Royale játék, amibe belekóstolt és már ekkor látszott, hogy ez a stílus is nagyon fekszik neki, talán még jobban is, mint az FPS.

Ekkor már látszott, hogy az ő személyisége kamera elé való, tökéletesen sikerült esportolóból streamerré válnia.

A PUBG időszak

A népszerűsége a PUBG kijövetelével ugrott nagyot, tehetségét pedig itt is megmutatta – aki már látta Sniper stílúsú fegyvert használni a Fortnite során, az nem fog meglepődni, hogy már a rivális játéknál is mennyire jól használta a fegyvert.

Szerelem első látásra

A Fortnite Battle Royale módja 2017 szeptemberében jelent meg, októberben már streamelt is, igaz ekkor még kb 5000 embernek.

Ez a szám rohamosan elkezdett növekedni:

forrás: youtube

A Ninja Vegas 2018-as jótékonysági bajnokságot pedig átlagosan több, mint fél millió ember nézte már!

A siker titka

Nem lehet természetesen egy képletet felírni, hogy mitől sikeres Ninja, de nagyjából azért összefoglalható: amellett, hogy elképesztően ügyes (tehát rengeteget lehet tanulni tőle) és szórakoztató, elég sok PR tevékenységet visz véghez (mint amit fentebb is említettünk), pár hónapja feladta a káromkodást is annak érdekében, hogy bővítse a nézőközönségét – ezek a komponensek azt eredményezik, hogy mind a fiatal, mind a picit idősebb korosztály számára érdekes Ninja.

Hisz talán még emlékeznek sokan arra, hogy ez is ő volt:

Természetesen a siker egyik titka a játékválasztás: Ninja tökéletes döntést hozott, amikor a Fortnite mellett tette le a voksát, hisz a játék elképesztő magasságokban szárnyal már most. 

Emellett persze nem elhanyagolható, hogy számos más népszerű streamerrel (pl Dr. Lupo, TSM Myth) és alkalomadtán más hírességgel (a rapper Drake vagy épp a focista Harry Kane) együtt streamel.

Az internet királya

Nem csak a Fortnite-ban, az interneten is elképesztően halad előre Ninja. A hookit.com kutatása alapján áprilisban ő rendelkezett a legnagyobb közösségi média hatással a profi sportolók közül.

Olyan neveket előzött meg, mint a Real Madrid focistája Cristiano Ronaldo, a Cleveland Cavalliers kosarasa Lebron James vagy épp a korábbi kosár legenda Shaquille O’Neal.

forrás: youtube

A teljes videót itt tekinthetitek meg:

Ti miért ültök le nézni őt? 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva