Counter Strike

A Valve leszámolt az olcsó CD kulcsokkal! – Íme a rejtett régiózár!


A Valve nagyon bekeményített. A csalók körében népszerű CD kulcsokkal már le is számoltak.

A steam.db adatbázisában pár érdekességre bukkanhattunk az utóbbi hetekben, ugyanis két új csomag tűnt fel a CS:GO berkein belül. Korábban írtunk róla, hogy mennyiért lehet a legolcsóbban beszerezni a játékot, azok után pedig sokan megértették, hogy miért nem érdeklik a csalókat az accountok. Azóta persze tarolt a VACnet és a Valve nem érte be ennyivel: csírájában fogják elfojtani a csalók összes lehetséges próbálkozását.

Na de kanyarodjunk egy kicsit vissza erre az újonnan érkezett két csomagra. Ezekben a Valve különválasztotta a világot két részre:

  • Az egyikben a felzárkóztatásban lévő régiók kaptak helyet, itt sokkal olcsóbb a CS:GO-hoz jutni. Ezek javarészt ázsiai országok, ide került többek között Kína, India, Törökország, Malajzia, Vietnám és Bangladesh.  (a teljes felsorolást itt találjátok)
  • A másik régióba pedig azok az országok kerültek, ahol némileg borsosabb ára van a játéknak, már amennyiben 15 eurót lehet borsosnak nevezni, ide tartozik: Magyarország, Ausztria, Lengyelország, Németország, Írország, Olaszország stb.. (a teljes felsorolást itt találjátok)

Aki ezekből az országokból vásárol CD kulcsot és másik régióban akarja felhasználni, az a következő felirattal fogja szembetalálni magát:

“Connecting to the CS:GO network…”

A végtelen töltés pedig soha nem ér véget, amíg nem a fentebb felsorolt országok valamelyikéből szeretnénk játszani, addig ez a felirat fog fogadni.

Ez az újítás már életbe is lépett, szóval érdemes vigyázni az olcsó CD kulcsokkal. Az egyik legnagyobb CD kulcsokkal foglalkozó oldal egyébként már módosította a leírását: “Ez a verzió régió lock alatt van, csak és kizárólag a következő régiókban használható:…”.

Persze ott van még Ukrajna, ahol jóval olcsóbb a kulcs, mint nálunk, de ott sem 2-4 $-ért lehet beszerezni, hanem mondjuk ennek a duplájáért. Jó kezdet ez a Valve részéről, reméljük folytatódnak a szigorítások!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva