Gaming

Az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, az AMD pedig már rá is kontrázott


Az Intel és az AMD is bemutatta a legdurvább processzorát, amit az éven már meg is vásárolhatunk.

Az év végére mindkét gyártó rákapcsol, az Intel bemutatta a 28 magos processzorát, ami emellé még 28 további virtuális szálat is kapott. Természetesen nem az átlagos otthoni felhasználókat célozza meg a vállalat, erről az LGA3647 foglalat is árulkodik, ami a consumer szegmensben nem érhető el.

Az hozzávaló alaplap | Forrás: Anandtech

A bemutatón láthattuk, hogy az új processzor, hogyan birkózik meg a Cinebench R15 benchmarkjával, a végén pedig,  7334 pontot szerzett, a jelenlegi  Xeon Platinum 8180 csupán 5040 pontot ér el ugyan ezen a teszten. Viszont a 8180 3,34 Ghz-es alapórajelen érte el ezt az eredményt, könnyen lehet, hogy ezt az architektúrát sikerült tökéletesítenie az Intelnek.

A Xeon Platinum 8180-ért jelenleg 10 ezer dollárt kér az Intel, a hozzávaló alaplap pedig további ~1 000 dollár többletköltséget jelent. Az új 5 Ghz-es modell ennél biztos nem lesz olcsóbb, főleg a piacra dobásakor, amit a 2018-as év végére tervez a gyártó.

Ryzen Threadripper 2

Az AMD-nek sikerült az Intel 28 magjára rákontrázni további 4 maggal, ez a kicsike már 32 magot és további 32 szálat préselt a legújabb, 2. generációs Threadripperbe. Természetesen a 12 nanométeres csíkszélességen készül és a Zen+ architektúrát fogja megkapni a bestia.

A Threadripper 2 bemutatóján | Forrás: Anandtech

Az 32/64 TR2 mellett jön egy olcsóbb, 24/48-as variáns is, itt viszont az L3 cache-ből is lefaragtak, feltehetően a letiltott moduloknak köszönhetően.

A Threadripper 2 várható specifikáció| Forrás: Anandtech

A frissített X399-es alaplapok tudják majd fogadni az új Threadpippert, az új processzorok maximum fogyasztása pedig  250 W lesz. Az Intel 5 Ghz-ével szemben itt viszont csak 3 Ghz-es alapórejleket és 3,4 Ghz-es turbó frekvenciát kapunk, amit természetesen a fejlettebb IPC könnyen tud kompenzálni, de a megmérettetésre még egy ideig várni kell.

A Gigabyte vadiúj X399-es lapja | Forrás: Anandtech

Az újdonságokat az AMD a 2018-as év harmadik negyedévén fogja szállítani.

Forrás: Anandtech

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva