Hearthstone

A Rogue-mester most a Kingsbane decket vitte Top 50-be


Rotáció ide vagy oda, úgy tűnik, az új metában újból van helye a Kingsbane Rogue-nak.

Az áprilisi Standard rotáció alaposan betett néhány paklinak, hiszen akadnak olyan deckek, amiknek nagyon fontos lapjaik kerültek át a Wild módba. Ezek közé tartozik a Kingsbane Rogue is, amely teljesen el is tűnt a metából a The Witchwood megjelenése után – nem csoda, hiszen a Coldlight Oracle és a Southsea Squidface kirotálásával két esszenciálisnak mondható lapot is elveszített.

A két héttel ezelőtt életbe lépett nerfek utáni meta bebizonyította, hogy kis túlzással nincs olyan “ismertebb” deck, amiben ne lenne potenciál – úgy tűnik, hogy az említett Kingsbane Rogue sem kivétel, a class egyik legnagyobb mestere, MrYagut ugyanis nemrégiben egészen #33 Legendig kormányozta a paklit. Mutatjuk a listát, amit használt:

MrYagut paklija
AAECAaIHCMgDzQObBagIgcICgNMCw+oCu+8CC7QBxAHLA/YEhgmpzQKxzgLc0QLl0QLb4wLJ+wIA

Coldlight Oracle híján a mill, mint alapstratégia sajnos már nem lehetséges, ugyanakkor a mostani, lassú metában a fatigue, mint win condition továbbra is működőképes, hiszen a Valeera the Hollow és a Kingsbane-duplikálások miatt nekünk nem kell félnünk attól, hogy valaha is elfogy a deck. A fegyverbuffok és a Fal’dorei Striderrel generált 4/4-ek által persze simán szét lehet csapni az ellenfél arcát is, de alapvetően nem kell félni az elhúzódó meccsektől – márcsak azért sem, mert a Leeching Poison által biztosított gyógyulás elég jó védelmet nyújt. A Big Spell Mage-ek ellen viszont mindenképpen érdemes agresszíven játszani, hiszen itt a Frost Lich Jaina által termelt Water Elementalok csúnyán elbánnak a deckkel.

A The Witchwood egyébként ennél a decknél sem írta át nagyon a listát, hiszen mindössze egy lap fért az új kártyák közül, a Cutthroat Buccaneer, mely a buff mértékét tekintve ugyan nem képes teljesen pótolni a Southsea Squidface-t, de legalább olcsóbb annál és azonnal adja a plusz sebzést.

Maga a pakli nem egyszerű: sok gyakorlást igényel, illetve az agresszív és midrange-jellegű deckek ellen bajba tud kerülni. Kontrollos környezetben viszont érdemes vele próbálkozni – feltéve persze, hogy szereted a kombinatív és sok agyalást igénylő deckeket.

  • Leggyakrabban megtartott lapok a játék elején: Kingsbane, Cavern Shinyfinder, Fal’dorei Strider, Elven Minstrel, Backstan
  • Rossz matchupok: Odd Paladin, Odd Rogue, Even Shaman, Token Druid, Spell Hunter, Tempo Mage

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva