Counter Strike

Lassan túltolja a VACnet? – A report botokra is keményen ráálltak


Nem csak a csalókra szállt rá a Valve az utóbbi időben.

Nem titok, hogy az utóbbi időben a Valve keményen ráállt a csalók kiszűrésére, a VACnet idáig nagyszerűen helyt állt. Nagyon úgy tűnik, hogy nem csupán a csalókat, hanem a report botokat is nagy erőkkel irtják. Korábban láthattuk már a redditen McDonald kommentjei között, hogy voltak olyan report bot szolgáltatások, amiket Ő saját maga banolt. Nagyon úgy néz ki, hogy ez bizony nem egyedi eset és elég keményen vadásznak ezekre a hálózatokra is.

Mi is az a report bot szolgáltatás?

Alapvetően az Overwatch rendszerébe csak akkor kerülhetett be a VACnet előtt valaki, ha 11 report érkezett az accountjára. Azt viszont sosem korlátozta a Valve, hogy ki reportolhatja a másikat. Gyakorlatilag egy meccsben sem kell lenni azzal, akit reportolni szeretnénk, csak a fiók url-ére van szükség és így is tudnak bárkit reportolni. A report botok pedig azért feleltek, hogy az illető bekerüljön a rendszerbe.

Leggyakrabban persze a HvH-n volt használatos.

Itt azok a csalók, akik nem bírták elviselni, hogy a másik jobban tud csalni, report botolták. De ettől függetlenül természetesen sok más alkalommal is használták, akár ártatlan játékosok elleni is, szemétségből.

Ez tehát nem egy klasszikus cheat, de ettől még kijátssza a Valve rendszerét, ezért vadászik a kiadó ezekre az accountokra is. Valószínűleg a boost service-ekre is hasonló sors vár, ha meg nem történt eddig. A dolog pikantériája pedig az, hogy nem csupán a botrendszert, hanem a tulajdonosát is előveszik egy ban erejéig, simán lehet pedig, hogy valójában nem is csalt az illető, persze ezt csak a banolt tulajdonos tudja biztosan. Jelenleg semmilyen biztos információ nem áll rendelkezésünkre ezzel kapcsolatban, de az biztos, hogy jobb félni a report bothálózat tulajdonosainak.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva