Gaming

Az Intel hazudott a 28 magos 5 Ghz-es csodaprocesszorról


Az Intel elnézést kért, mivel a prezentáción elfelejtettek megemlíteni néhány dolgot.

Múlthéten mutatta be az Intel a legújabb csúcs processzorát, ami 28 maggal és további 28 szállal rendelkezik. A bemutatón láthattuk, hogy a jelenleg még név nélküli processzor összes magja 5 Ghz-en dolgozott, ezzel pedig jócskán rálicitáltak a cég korábbi top processzorára, amiért nem mellékesen 10 000 $-t kérnek. A sajtó egyből rákapott a hírre, hogy az Intel 5 Ghz-es új processzort mutatott be, ám az Intel ma pontosított ezen.

“Sajnos elfelejtettük megemlíteni, hogy a processzor tuningolva volt, nem pedig a gyári órajelen használtuk”

A színpadon a prezentáció során tehát elfelejtették megemlíteni azt az aprócska tényt, hogy ez bizony nem érhető el bárki számára. A művelethez a korábban bemutatott egyedi alaplapnak nagy szerepe volt, (ami feltehetően Gigabyte gyártmány), illetve a processzor hűtéséről pedig egy egyedi vízhűtés gondoskodott.

Arról nem árult el semmit a cég, hogy mi is lesz a processzor neve, illetve hogy milyen órajelen fognak futni valójában a magok. De oda kell tennie magát az Intelnek, hiszen az AMD már egy negyedévvel hamarabb szállítani fogja a Ryzen Threadripper 2. generációját, amelyen belül 24 és 32 magos kiszerelés közül válogathatnak majd a felhasználók.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva