Counter Strike

Ez lehet a middleman korszak kezdete, nézzük meg kik is ők valójában


A valós pénzre váltás kulcsszereplői, a biztonságos csere zálogai. A cashout oldalak bezárása lehet a middleman-reneszánsz záloga.

A cashout oldalak elég komoly hadüzenetet kaptak hétvégén a Valve-tól, szinte már halálosat. Hiszen a kiadóval üzleti kapcsolatot ápoló OPSkins bezáratása rossz jel a kisebb cashout oldalaknak, vélhetően rájuk is ugyanez a sors vár. A CS:GO skinek beváltása valós pénzre innentől tehát egy teljesen más úton kell hogy megvalósuljon.

Aki valós pénzt akar kivenni a CS:GO skinekből, innentől privát úton próbálja meg majd eladni.

Ez azonban rengeteg új veszélyt rejt magában. Ki adja oda előbb? Hogyan bízzunk meg a másikban? Mi a helyzet a földrajzi távolságokkal? Főleg komolyabb összegeknél az emberek érthetően bizalmatlanok a másikkal, és szeretnék minél inkább bevédeni magukat. Egy jó bejáratott oldalon, mint az OPSkins ez a szolgáltatással jár, fel sem merül az átverés lehetősége. De a valós életben semmire sincs garancia, ilyenkor jön jól egy middleman, aki mindezt kezeli.

De mit is csinál pontosan egy middleman?

Az ország egyik legrutinosabb középső emberével beszélgettünk, aki ahogy a neve is mutatja, a két cserélő fél között áll félúton. Külső segítségként begyűjti és le is szállítja a cserék tárgyait. Ha létezik ellentétpárja a scammereknek, akkor az a middleman lenne.

“Senki sem szereti azokat az embereket, akik megpróbálnak lopni a másiktól. A probléma kiküszöbölésére jött létre a middleman közösség, akik biztosítják a biztonságos cserét. A folyamat nagyon egyszerű. A middleman mindkét félnek utána néz, meggyőződik megbízhatóságáról. Ezután bekéri a csere tárgyait, ellenőrzi azokat is, majd odaadja a cserélni kívánt dolgokat a célszemélyeknek. Mindent előkészít, mindent kezel, mindent biztosít.”

Fontos infó, hogy a középső ember megbízhatóságát nem a reklámok, hanem mindig a már megkötött üzletek garantálják. Egy megbízható middleman a közösség ismert tagja, akit inkább mások ajánlanak és nem önmagát promózza. Természetesen ő sem merő jóindulatból teszi mindezt, minimális közreműködési díjat kér a segítségért. De még mindig kevesebbet, mint a cashout oldalak. És jóval kevesebbet, mintha bescammelnek és bukod mindened. Akinek pedig nem elég mások ajánlása, kis túlzással bármilyen biztosítékot kérhet a middleman oldaláról.

“Mivel főként felhasználók cserélésénél, valós pénzekkel futó üzleteléseknél a legjobb megoldás, sok forog kockán. Egy middleman mindig ellenőrzi mindkét felet, s ha valami sunyiságot sejt a háttérben, akár személyit is elkér. De ha kell ő is odaadja a sajátját. Ez a dolog csak teljesen tisztán működik.”

Egy megbízható middleman segítségével igazából mindenki csak nyerni tud az üzleten. Megvan a biztosíték, hogy nem nyúlják le az értéket, fixen megkapod az ellentételezését és kevesebbe is fáj, mint a cashout oldalak működési költsége, amit levonnak. Hogy miért használják akkor mégis olyan kevesen? Mert a legtöbben bizalmatlanok, és még a middleman sem elég jó nekik, bennük sem bíznak meg.

Viszont ha a cashout oldalak bezárnak, szinte egyenes arányban nőnek majd meg a middleman közösségek létszámai minden országban. Hiszen ez marad a valós pénzre váltás legbiztonságosabb módja innentől kezdve. Ha tehát valaki a jövőben szeretné valós pénzzé tenni CS:GO skinjeit, már most kezdjen megbízható emberek után kérdezősködni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva