Counter Strike

Mi marad a győzteseknek? A kupa mellé érmeket szeretnének a játékosok – VÉLEMÉNY


A versenyek trófeáit megnyerni hatalmas élmény, emlék azonban nehezen lesz belőle az érte harcoló játékosoknak.

A nagyobb esportcsapatok dicsőségfala mindig hihetetlen látvány. Egy Na’Vi vagy SK szintű együttes ugyanis annyira tele van trófeákkal, hogy már alig tudják hova tenni őket.

A trófeák általában a csapat főhadiszállásán, a gamer house egyik szekrényében hirdetik a csapat erejét, ahol mindenki látja. És bár mindenki látja, otthon pont senki sem gyönyörködhet benne. A játékosok tehát, akik ott voltak a versenyen és napokig harcoltak a kupáért, a győzelemért járó pénzdíjon és pár fényképen kívül semmilyen emléket nem kapnak a győzelemről.

Még egy oklevelet se, vagy egy apróságot, semmit.

A HLTV éppen ezért indította el saját kezdeményezését, melyben a versenyek legjobbjának MVP emlékérmet osztogatnak. Coldzerának tavaly szép kis gyűjtemény jött össze belőlük:

Az érmek hiányát már a játékosok is kezdik érezni, a legutóbbi Astralis győzelem után dupreeh tette szóvá a dolgot. Ezúttal, kivételesen pozitív kontextusban. Hiszen az ECS döntőn a játékosok megkapták a hőn áhított érmeket, így szép emléket vihetnek haza a győzelemről:

A dánok nyakában már a meccs utáni ünneplés során felkerültek az érmek, amik így első ránézésre is baromi jól mutatnak.

Az éremosztás persze csak az egyik lehetséges változat, az MVP címhez hasonló plakett ugyanolyan jól mutat, de láttunk már bajnoki gyűrűket is egyes versenyknél. A lehetőség tehát tényleg ott hever a szervezők előtt, egy kis figyelmesség az egész, a verseny legjobbjai felé.

Véleményünk szerint …

Szerintünk az ötlet nem hogy jó, de tényleg nem is értjük miért nem jutott ez már mindenkinek az eszébe… A játékosok kapnak egy ingame jelvényt a Major győzelemért, de IRL emléket nem? Emlékezzünk vissza gyerekkorunkra, szerintem mindenki szekrényén vagy íróasztalán ott lógott a rengeteg érem. Úszóverseny, iskolai futás, városi váltóverseny és még ki tudja mi mindenen vettünk részt. Persze nem az éremért vagy az oklevélért, de nagyon jól esett, amikor megkaptuk.

Ezek a játékosok többszáz órát gyakorolnak kizárólag egy-egy kupára, ahol több napon át maximális teljesítményre és koncentrációra van szükségük a győzelemhez. A kupa pedig mindenki tudja, hogy a szervezethez vándorol, szóval igazán kijárna MINDEN versenyen az érem a győzteseknek.

Ha valaki igazán humánus akar lenni, még a második helyezettnek is oszthatna valamit, hiszen a döntőig eljutni sem piskóta. Minden sporteseményen díjazzák a második helyezett csapat tagjait, egyesével. Szóval ha az esport a sport szintjére akar nőni egyszer, akkor a részletekre is legalább annyira oda kellene figyelni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva