Hearthstone

Íme a nerfek legnagyobb nyertesei és vesztesei – számokban!


Mutatjuk, hogy melyik pakli használati aránya mennyit változott a patch óta.

Bár túl vagyunk egy Standard rotáción és egy kiegészítő megjelenésén is, fura mód mégis azt mondhatjuk, hogy az idei év legnagyobb hatású eseménye a Hearthstone-ban a májusi nerfcsomag volt, a balansz patch következtében ugyanis sokkal jobban átalakult és kibővült a meta, mint a The Witchwood megjelenésekor. A Standard lapkészletből az alábbi kártyákon változtatott a Blizzard:

  • Spiteful Summoner
  • Call to Arms
  • Dark Pact
  • Possessed Lackey
  • Crystal Core

A patch óta eltelt már három hét, így érdemes megnézni, hogy melyik paklik profitáltak, illetve buktak a legtöbbet a nerfeken. A HSReplay.net nemrégiben közzétett egy összesítést, melyből kiderül, hogy az első 12 nap alapján hogyan változott az egyes paklik használati aránya. Mutatjuk a konkrét számokat!

A nerfek nyertesei

A balansz patch legnagyobb nyertese egyértelműen az Even Warlock, melyet jelenleg tizennyolcszor (!) annyian használnak, mint a nerfek előtt. A második ezen a listán a Token Druid, melynek hétszeresére nőtt a használati aránya, de a Spell Hunter is jelentős, több mint négyszeres növekedést produkált.

Even Warlock18.4x
Token Druid7.2x
Spell Hunter4.4x
Miracle Rogue3.6x
Recruit Hunter3.2x
Odd Paladin2.7x
Quest Priest2.7x
Quest Warrior2.4x
Taunt Druid2.1x
Odd Rogue2.1x
Even Shaman2.0x
Elemental Shaman1.8x
Shudderwock Shaman1.5x
Elemental Shaman1.5x
Big Spell Mage1.3x
Midrange Hunter1.2x
Zoo Warlock1.1x

A nerfek vesztesei

A vesztesek között nem meglepő mód a nerfelt paklikat találjuk az “élen”, az igazi infó itt inkább maga az arány. Even Paladinnal például már csak kevesebb mint huszadannyian játszanak, mint a nerfek előtt, de a Quest Rogue használati aránya is a tizedére csökkent. A Cube és a Control Warlock deckek, illetve a Spiteful Druid visszaesése is erősen érződik, nagyjából negyedannyian használják őket, mint korábban.

Tempo Mage0.71x
Odd Hunter0.71x
Control Priest0.53x
Murloc Paladin0.49x
Odd Warrior0.44x
Spiteful Priest0.42x
Spiteful Druid0.27x
Secret Paladin0.27x
Cube Warlock0.24x
Control Warlock0.22x
OTK DK Paladin0.13x
Quest Rogue0.09x
Even Paladin0.04x

Ha valaki a szemléletesebb módot választaná, annak grafikont is tudunk mutatni. Fontos, hogy a skála logaritmikus, így ennek megfelelően érdemes nézni az arányokat – a +1.0 a gyakorlatban tízszeres növekedést jelent, a -1.0 értéknél pedig a tizedére csökkent a használati arány.

Kép: HSReplay.net

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva