Fortnite

Ha egyszer egy üzlet beindul: 100 millió dolláros világbajnoksággal robog az esport irányába a Fortnite


Egyre inkább tekinthető esportnak a Fortnite.

Épphogy lezajlott a Ninja Vegas 18′ utáni második komolyabb Fortnite torna, a Fortnite Pro-AM, máris nyakon öntött minket az Epic Games egy újabb, nagy volumenű bejelentéssel.

Nem volt kérdés – Ninja és Marshmello behúzta a Fortnite Pro-AM fődíját!

2019-ben érkezik a Fortnite világbajnokság!

Bizony, ez lesz első igazi, ténylegesen 100%-ig esport (az említett kettő inkább jótékonysági/promo célokat szolgált) irányú bajnokság Fortnite-ból, melyen bárki részt vehet – résztvevőben márpedig nem lesz hiány, 125 millió játékos játssza világszerte a Fortnite-ot.

Nézzük is meg, hogy mit tudunk eddig róla!

  • nem kevesebb, mint 100 millió dollár lesz az összdíjazása az első szezonnak
  • idén ősszel fognak kezdődni a kvalifikációk
  • egyelőre solo és duo játékmódban lesz az esemény első felvonása, de kiemelték, hogy lesz lehetősége a squadoknak is a megmérettetésre
  • nem terveznek liga, vagy franchise alapú esport rendszert csinálni

Kérdés, hogy a sok összeállt csapat (TSM, FaZe, stb.) mekkora szerepet kaphat, egyelőre nem csak ez, de sok más infót is homály fed – ezekre az elkövetkezendő napokban, hetekben fog fény derülni.

Képtalálat a következőre: „fortnite pro am”
forrás: Forbes

Ami biztos, hogy minden apróbb hibája (legfőképp a csúszás) ellenére is nagyszerűen sikerült a Fortnite Pro-AM, így mindenképpen bizakodva várhatjuk a folytatást, ugyanis úgy tűnik, hogy a Fortnite eddig csak átlépte az esport kapujának küszöbét, de lassan elmondható, hogy tényleges taggá vált!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva