Fortnite

Nem volt kérdés – Ninja és Marshmello behúzta a Fortnite Pro-AM fődíját!


Több meglepetés is született, de a fő műsorszám maradjunk annyiban, hogy papírforma szerűen dőlt el.

Aki ébren maradt és követte az eseményeket az tudja, aki nem annak eláruljuk, a Fortnite Pro-AM egy hatalmas buli volt!

A kezdeti nehézségek leküzdése után (csúszó program, gyengécske bevonulás) eljutottunk a játékokig, s azok pedig azt hozták, sőt néha többet is, mint amire számítottunk. Az Epic Games azt ígérte, hogy hatalmas rendezvényt fogunk kapni, ami a szereplők  névlistáján és a játékok minőségén ugyan meglátszott, ám be kell, hogy valljuk a játékokon kívül a felhozatal nem hasonlított egy előre beígért Oscar gála színvonalához. Persze ehhez kell egy közönség is, valamint, hogy a szereplők, ez esetben a játékosok adják a show elemek alá a lovat. Volt közönség táncoltatás, ünnepélyes bevonulás, ezek közül az első elvérzett az enervált közönség miatt, a második pedig a hármas vérnyomással rendelkező játékosok hozzáállása miatt volt kérdéses. Tény, voltak olyanok akik ugráltak és átérezték a rendezvény hangulatát, de sokan csak szépen csöndben bevonultak a gépükhöz és felkészültek a játékokhoz.

Apropó játékok, bőven eleget beszéltünk a rendezvény negatívumairól, térjünk át a szebb részre. A mérkőzések kivétel nélkül zseniálisra sikerültek, tele voltak fordulatokkal, izgalmas akciókkal, hajmeresztő mázlikkal, egy szó mint száz, hozták amire számítottunk.

Három mérkőzést követhettek végig az éjjeli baglyok, az első mérkőzés egy 100 emberes, mindenki mindenki elleni show meccs volt, a második egy bemelegítő duó kör, végül pedig az éles, mindent eldöntő duó menet zárta a sort.

Az első találkozóban Kinstaar, a Solary játékosa borzolta fel a kedélyeket, ám a végső, meglehetősen szoros 1v1 során elhasalt NoahJ456 ellen, így végül a streamer/youtuber könyvelhette el a győzelmet a menet végén.

A második bemelegítő mérkőzésen is kulcsszerepet játszott Kinstaar, Sean O’Malley UFC harcossal karöltve verekedték át magukat az ellenfeleken és jutottak el egészen a Top 4-ig. Egy kisebb zűrzavar után 2v1-es szituációban találták magukat, s ellenfelük nem volt más, mint maga Ninja. A lehetőség adott volt, ám a clutch nem sikerült, O’Malley és Kinstaar leküzdötte a leküzdhetetlent és győzedelmeskedtek a második játékban.

Következett a mindent eldöntő forduló, a jótékonysági menet, az Arany Pickaxe trófeáért folytatott harc. A játékosok nagy többsége maradt a korábban alkalmazott stratégiánál, így tett Marshmello és Ninja is. Szinte az egész játékot a kör közepén töltötték, érzékelhető volt, hogy az elejétől az volt a tervük, hogy a meccs elején megszerezzék a lehető legtöbb nyersanyagot és a kör közepén található legmagasabb high-groundra bázist építenek. Ha kellett kicsit javítottak a pozíciójukon, de összességében nem harcoltak, várták a támadókat és inkább reakciós játékot játszottak. A taktikájukra rossz szavunk nem lehet, ugyanis végül kifizetődött mindez, Ninja és Marshmello örülhetett a találkozó végén, ők lettek az első igazán nagy, hivatalos Fortnite rendezvény győztesei!

A hatalmas hype-ot hatalmas akciókkal színesítették a játékosok, összességében teljes mértékben elégedettek lehetünk azzal, amit láttunk. Van még miben fejlődni, de első nagy rendezvénynek kiváló volt a Fortnite Pro-AM, szinte biztos, hogy nem csalódtak azok a nézők, akik végig ébren maradtak.

Számotokra mely játékosok voltak a legnagyobb hatással?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva