League of Legends

Rövidesen visszajöhetnek szabiról az ADC-k, és a kínai aranybányász taktikát is nerfelni fogják


Meddler kiszivárogtatott egy kevés infót a közeli terveikről.

Ideje volt már

Az alsó ösvény lövészei, az ADC-k nincsenek túl jó helyzetben már egy ideje, konkrétan nem választják szinte egyikőjüket sem, annyira gyengék, helyettük bruiser bot lane létezik.

Yasuo, Irelia és Vladimir: Üdvözlünk a League új bot lane metájában!

Andrei ‘Meddler’ van Roon, a Riot Games egyik vezető játékfejlesztője meg is szólalt nemrég Twitteren ennek kapcsán:

Valószínűleg a Lucian-Ezreal duó kimarad a sorból, hisz ők jelenleg is használhatóak, de elképzelhető, hogy Kai’Sa AD oldalát erősítik, hogy ne mage-ként játsszon lent.

Képtalálat a következőre: „lucian lol”
forrás: tinypic

Aki esetleg nem lenne tisztában azzal, hogy mit jelent a gold funneling: Taric bemegy midre fagyasztani a vonalat, míg Master Yi az erdőt tisztítja, majd kijön, leszedi a wave-et, esetleg ölnek is Taric-kal együtt. Persze ez csak egy példa, más hősökkel is meg lehet csinálni.

Erről korábban írtunk részletesebben is.

Őrületes Master Yi + Taric stratégia terjed Kínából!

További információ (gameplay thoughts) a mai nap során várható.

Két egykori sztárnak is kijár a szeretet

Emellett a dzsungelt nem hagyják figyelmen kívül, az egykor top 3, ma már kissé gyenge junglereket, Lee Sint és Elise-t is erősítették.

Előbbi Safeguard/Iron Will (W) képességén levitték két másodperccel a töltési időt, mivel a 8.4-es frissítéssel kivett Tracker’s Knife óta (durva leírni) Lee Sin mobilitása nem elég az effektív gankeléshez. Erősítették a Tempest (E) képességét is, 10-30-al fog többet sebezni (szinttől függően értelemszerűen).

Képtalálat a következőre: „lee sin lol”
forrás: mobafire

Utóbbi Volatile Spiderling (W) varázslatát is buffolták, 5-25 sebzéssel (szintén szinttől függően) – mindkét hősnél a jungle clear felgyorsítása a cél (hisz mindketten alapvetően a játék korai szakaszában erősek, így hamarabb mehetnek gankelni). Ha már mobilitás, egy picit Elise is javult ilyen téren: a mozgási sebessége öttel megnő pók és ember formában is.

preview
forrás: riot games

Kíváncsian várjuk, hogy hogyan orvosolják a cikk elején említett problémákat, hisz jelenleg a játék nem fénykorát éli, így az átlagosnál is nagyobb a nyomás: 1-1 rossz döntés következtében könnyebben veszthetnek játékosokat.

Szerintetek globális buffra van szüksége az ADC-knek (pl. a 4 AD nerf visszavonása), vagy egyénileg kell orvosolni a problémát? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva