Overwatch

Negatív rekord az esport világában: megismételhetetlenül kínos szezont produkált a Shanghai Dragons


0-40-es szezon van a kínai csapat mögött.

Aki követi az Overwatch League-et, annak ezen sorok olvasása közben a szeme se fog rebbenni, aki viszont nincs annyira otthon a témában, annak elmondjuk: az egyik csapat, a kínai Shanghai Dragons negatív történelmet írt.

Képtalálat a következőre: „shanghai dragons overwatch”

Lezárult az alapszakasz, a végeredmény pedig siralmas: a liga 4 szakaszkában folyamatosan vesztettek, így összességében 0-40-es végeredménnyel zárták a szezont (4 hete konkrétan meccset sem nyertek), ami rekord az esport világában.

Az emberben felmerül, hogy vajon mitől ennyire rosszak, az egyik komment elég jó találgatásokba ment bele.

“A játékosok kiválasztásában a korrupció is jócskán közrejátszott: noha egyénileg jó játékosok kerültek a csapathoz, nem Kína legjobbjairól volt szó – a 18 éves korhatár miatt a legjobbakat eleve nem lehetett választani, de a rendelkezésre álló merítésből is kapcsolati alapon alakult ki a keret.

Szezon közepén leváltották az edzőjüket, és felvettek néhány igen jó koreai játékost, mely minőségi javulást okozott volna, ám a nyelvi határ a túloldalról ellensúlyozta ezt.

Sokat fejlődtek a szezon során, közel kerültek a győzelemhez számos alkalommal, valószínűleg jobbak is, mint a legtöbb tier 2-es csapat, nem elképzelhetetlen, hogy a következő szezonra összeszedjék magukat.”

Képtalálat a következőre: „shanghai dragons overwatch”
forrás: youtube

Mi annyit tennénk hozzá, hogy azért az meglepő lenne, ha nem történne a keretben változás.

Persze az is kérdés, hogy nem áll-e valami más a háttérben, (edző/menedzsment buktatás), mert azért ilyen hosszú rossz sorozatot tényleg nem gyakran látni, minimum gyanús, hogy ebben volt egy adag szándékosság is – persze ezek csak találgatások, melyekre jó eséllyel nem fogunk választ kapni.

Szerintetek mi állhat igazából a háttérben? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva