Counter Strike

Új szervezet, új IGL, új coach – nagy változások jönnek az SK-nál


Az ESL One: Belo Horizonte után coldzerát faggatták ki a csapat jövőjéről, jött is a spoiler infó egyből.

Azt már napok óta tudjuk, hogy június végén a mibr csapata nagy bejelentésre készül. Azt pedig már hónapok óta pletykálják, hogy az SK csapata szervezetet vált július elején lejáró szerződésüket követően.

Sokak szerint a két dolog összeér, és a mostani SK júliustól mibr néven játszik tovább.

Június 23-án minden kiderül, addig pedig marad a találgatás, néhány elég egyértelmű nyomon haladva. Májusban coldzera azt nyilatkozta, biztosan otthagyják az SK-t, de részleteket még nem árulhat el. Most a brazil földön rendezett ESL One után ismét spoilerezett, és egy kicsit jobban beavatott minket a csapat körüli tervekbe:

“Stewie és az angolul történő infózás megmarad. Az elején nagyon nehéz volt megszokni, hiszen túl gyorsan beszélt, többen pedig még csak tanulják az angolt. Mostanra már clutch szitukban is jó a kommunikáció, jobban meg az angol és Stewie is higgadtabban játszhat.” – kezdte coldzera az interjút, reagálva azokra a pletykákra, miszerint Stewie érkezése óta gyengélkedik a csapat, ezért ismét brazil ötödik érkezhet.

Tény és való, hogy az első eredmények elég riasztóak voltak a csapattól. AZ ECS döntőbe el se jutottak, utolsók között végeztek az IEM Sydney és a DreamHack Masters Marseille alatt is. Azóta viszont Moszkvában és Lisszabonban is LAN-t nyertek. Hogy miért? Erre is válaszolt coldzera:

“Az IGL szerep újra változik, már a portugál LAN-győzelem alatt is FalleN volt az irányító, és aztán itt Brazíliában is. Örülök neki, hogy visszatért az IGL pozícióba, de nem sokáig lesz egyedül. Az új szervezetnél felveszünk egy coach-ot magunk mellé, aki segít a stratégiák kialakításában, és időkérések alatt a hívásokban is.”

Az SK csapata mögött volt már coach segítség, zews akkor két Major győzelemig vezette a brazil csapatot, egymás után zsinórban. Aztán elküldték az SK mögül, és azóta a Major-győzelem csak álom az SK-nak, döntőig se jutottak zews nélkül.

Coldzera válasza továbbá újabb nyílt kijelentés arra vonatkozóan, hogy új szervezetnél folytatja a csapat. Hogy ez végül tényleg a mibr lesz-e, vagy valami meglepetést kapunk a brazilok jövőjét illetően, az legkésőbb július elején kiderül!

Az eredeti interjút itt találjátok:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva