League of Legends

Őrület a Gold Funneling – Perkz 300 CS-t farmolt kevesebb mint 20 perc alatt!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: g2, Perkz,

Igazi rekorddöntögetős hétvégén vagyunk túl.

Kétszer is megdőlt a 300 CS világrekordja a hétvégén, először Caps produkált egy 20 perc 35 másodperces időt, majd jött Perkz és a G2, s a soron következő meccsen közel egy percet vertek a Fnatic midesének rekordjára, így a legújabb 300 CS világrekordjának ideje 19 perc 44 másodperc lett!

Az egyetlen probléma a “káosz metával”, hogy valószínűleg ezzel teljesen gallyra vágta a Riot Games a rekordrendszert, ember legyen a talpán, aki más játékberendezkedésben képes lesz megdönteni a 19 perc 44 másodpercet. Ehhez ugyanis egy egész csapat kellett, Caps és Perkz egymagukban nem lettek volna képesek ilyen impozáns 20 perc körüli farmhalmot összedobni. Mindkét esetben a dzsungel is a rendelkezésükre állt, a két dzsungeles ugyanis 100%-ig támogató pozícióban játszott, a gold funneling taktika ugyanis ezt írja elő.

Forrás: Riot Games

Mi is az a gold funneling?

Korábban már írtunk a Master Yi + Taric kombinációról, ami egyfajta gold funneling taktika. A lényege, hogy egy hyper carry karakterbe invesztálja a csapat a lehető legtöbb farmot és aranyat, az pedig “hálából” megnyeri a meccset 1v5-ben. Rendben, ez egy kicsit sarkított megfogalmazás, de összességében tényleg így néz ki. Caps esetében egy Nunu, valamint két támogató karakter segített boton, Perkz helyzete már másabb volt, neki “csak” egy Braum jutott és Jankos közreműködése. Így mondhatjuk, hogy az új rekorder ráadásul hátrányból teljesített jobbat, ugyanis a G2 esetében a lövész is húzgálta magának a farmot. Persze az ingyen dzsungel farm és a jól menedzselt mides hullámok bőven elegek ahhoz, hogy villámgyorsan szinteljen és szerezzen aranyat az ember, ezt a G2 magabiztos győzelme is mutatja.

Szükség volt erre a változásra!

Sokaknak nem tetszik a jelenlegi játékrendszer, a mérkőzések pillanatok alatt véget érhetnek, az átlagos játékidő pedig 25-30 perc környékén stagnál. Igen ám, de az év elején ez a helyzet sokkal rosszabb volt, irtózatosan hosszú meccseket játszottak a profik, így a változtatás abszolút indokolt volt. Ha már a rekordoknál tartunk, éppen 2018 legelején dőlt meg Koreában az egy mérkőzés alatt összefarmolt legtöbb CS világrekordja, a Jin Air GreenWings és az SKT találkozóján.

Teddy, a JinAir lövésze 1465 farmmal fejezte be a találkozót, ezzel több százat verve a korábbi világrekordra. Ehhez is bőven kellett a meta, az akkori játékrendszer például olyan kiegyenlített volt, hogy a jobb csapatok bőven tudtak másfél órákat szenvedni egymással, míg az egyik nagy nehezen győzelmet aratott egy egyéni hiba után.

Véleményünk szerint a mostani rendszer sokkal izgalmasabb és sokszínűbb, ez pedig a nézők szempontjából sokkal kifizetődőbb, ugyanis a pörgős, gyors játékok sokkal szórakoztatóbbak, mint a végtelenségig tartó farmpárbajok.

Fél év alatt vagy 20-25 percet csökkent a menetek átlagideje, ez pedig kétségtelenül jót tett az esport vonalnak. Hogy az otthoni játékok élményét ez mennyiben dobta meg, azt mindenki döntse el magának!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva