Counter Strike

EspiranTo befogta a hate-erek száját! FPL-huszárból lett a legfiatalabb DreamHack MVP


Az Imperial nyerte a DreamHack Summer versenyét, a legértékesebb játékosnak a csapat fiatal litván sztárját választották.

Az Imperial ötösét rengeteg támadás érte az utóbbi idők online sikere miatt, hiszen LAN-on már közel sem teljesítette olyan jól. A kvalikon mindig hasít a csapat, de ha lejutnak valahova, elsőként esnek ki. Ők lettek a fórumok boszorkányüldözésének kiemelt céltáblája, az ügyeletes onliner csapat, akiknek csak neten adja. Jó példa erre a DreamHack Tours májusi versenye.

Az online selejtezőn 3-ból 3 Bo3-at nyertek és első helyen jutottak le a LAN-ra, ott azonban 3-ból 3 mapot elbuktak és utolsó helyen estek ki.

A támadások első számú célpontja a csapat fiatal litván tehetsége, a mindössze 17 éves EspiranTo volt. Februárban megnyerte az FPL európai csoportját, 63%-os győzelmi aránnyal. A dicsőség mellett 4500 dollárt, azaz több mint egymillió forintot is bezsebelt teljesítményéért.

Megelőzte flushát, olofmeistert, s1mple-t, mindenkit! A netet pedig ellepték a róla szóló csaló-videók:

“The guy considered a cheater by many pro players” – vagyis számos profi szerint csaló a srác. Ám a DreamHack Summer végre csattanós választ adott az elmúlt hónapok hate-ereinek. A 100 000 dolláros LAN-t ugyanis vesztett map nélkül nyerte meg az Imperial, a legértékesebb játékos pedig maga EspiranTo lett.

16:12-nél közelebb senki nem tudott kerülni hozzájuk, pedig kemény ellenfeleket kaptak végig a torna során. A világranglista 8. North, a 14. Gambit, a 17. AGO és a 21. OpTic voltak az ellenfelek. Mégsem hoztak mapot az Imperial ellen. EspiranTo végig bravúrosan játszott, főszerepe volt a hatalmas menetelésben.

Az átütő sikerre természetesen az EspiranTót “kinevelő” FPL is reagált, akik már nem az első világsztárt adhatják a CS:GO világának. Itt fedezték fel ropzt tehetségét is, és most EspiranTo lehet a következő:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva