Hearthstone

The Black Knight & Abomination: miért vannak ott egyre több deckben?


Új meta, új tech lapok - két kártya, amiknek jelentősen megugrott a népszerűsége az elmúlt időszakban.

Elég sokat beszélünk a Hearthstone kapcsán a különféle tech lapokról, ami nem véletlen, hiszen nem elég, ha van egy erős paklink, valamilyen szinten magára a metára is reagálni kell mindig. Éppen ezért teljesen megszokott, hogy a paklikban néhány hely ezeknek a kártyáknak van fenntartva, melyekkel a legjellemzőbb és (számunkra) legérzékenyebb veszélyforrásokra igyekszünk felkészülni.

Az elmúlt időszakban leginkább a silence effekt értékelődött fel, a legutóbbi patch óta azonban jócskán átalakult a meta, ami új trendeket – és ezáltal új tech lapokat is – hozott. Egyre több pakliban bukkan fel például újonnan a The Black Knight és az Abomination – érdemes róluk egy pár szót ejteni.

The Black Knight

Tudjátok, melyik jelenleg a legtöbbet játszott lap a Hearthstone-ban? A The Lich King. A HSReplay.net statisztikái szerint a szóban forgó Legendary a paklik közel egyharmadában szerepel, éppen ezért egyáltalán nem helytelen gondolat alapból készülni ellene. A feladatot a jó öreg Big Game Hunter is ellátná, a The Black Knight azonban +1 manáért sokkal jobb statokkal érkezik, ráadásul egy csomó más kellemetlen Taunttal el tud bánni, ami igen nagy szó egy olyan metában, ahol két class-nak is van olyan paklija (Druid és Warrior), amely főleg ilyen lényekkel játszik, ráadásul viszonylag népszerűnek is mondhatóak. Egy szó mint száz: nagyon nehéz olyan matchupba botlani, ahol ne lenne jó lap.

Abomination

A két lap közül mindenképpen ez az érdekesebb, hiszen amíg a The Black Knight elég nyilvánvaló tech lap, amely időről időre előkerül, addig az Abominationre ez sokkal kevésbé igaz – nyilván nem most látjuk először deckben, de alapvetően jóval ritkábban jut szóhoz, mint az említett lovag. Hogy miért vették elő sokan épp most? A kulcsszó: Token Druid. A Hearthstone jelenlegi metájában az egyik legnépszerűbb és legerősebb pakliról van szó, ami ellen minden egyes board clear aranyat ér. És bár száz százalékos védelmet az Abomination sem jelent (hiszen a Power of the Wild segítségével a Druid akár 3-4 HP-s lényeket is tud generálni, nem is beszélve a Spreading Plague 1/5-ös tokenjeiről), az esetek többségében bizony kellemetlen pillanatokat fog okozni. Arról nem is beszélve, hogy Odd Paladin ellen is több mint kellemes.

A jelenlegi metában tehát abszolút életképes mindkét említett kártya – ti se féljetek bevetni őket, ha éppen a környezet és az ellenfelek úgy kívánják.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva