Overwatch

Ha már lúd, legyen kövér: a Symmetra rework után nálunk ők lennének soron!


A Symmetra rework kapcsán megnéztük, hogy kinek lenne még erre szüksége.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy bár kisebb hibái még vannak Symmetrának, de összességében érdekes, izgalmas, lehetőségekkel teli lett az átdolgozott hős.

Több, mint 200 sebzés egyetlen másodperc alatt: elég OP az új Symmetra

Ennek kapcsán megnéztük, hogy vajon mely 3 hősnek van még égető szüksége a reworkre, segítségünkre volt a dbltap oldala.

1. Torbjörn

Képtalálat a következőre: „torbjörn overwatch”
forrás: TechnoBuffalo

Sombra után a legnépszerűtlenebb hős a játékban (minden szintet figyelembe véve, de minél feljebb megyünk, annál jobban esik vissza száma):

forrás: overbuff

Az Overwatch League-ben pedig mindössze kétszer választották az egész szezon alatt.

A probléma egyrészt az egysíkúság (támadásban konkrétan használhatatlan), másrészt, hogy a tornya nélkül vajmi keveset ér a hős – márpedig bizonyos karakterekkel (pl. Junkrat) elég könnyű kiszedni.

Javaslat:

Iszonyatosan menő lenne, ha a vállára tudná szerelni a tornya egy miniatűr formáját, mely kompenzációként kevesebbet sebezne, de így támadásban is bevethető lenne. Ha kisebb mértékben gondolkodunk, akkor az is elég lehet, ha a tornyát képes lenne kettes szinten lerakni – mondjuk az összegyűjtött scrap egy (nagyobb) részének a beváltásával. Védekezésnél ugyanúgy kalapálhatnánk, hogy ne fogyjon a scrap, de támadásnál erre nincs idő, ekkor jöhet jól a gyors maxos torony.

2. Sombra

Képtalálat a következőre: „sombra overwatch”
forrás: Heroes Never Die

Az előbb már futólag említettük, korábban írtunk is róla, így most csak érintőlegesen nézzük meg, hogy mi a gond a mexikói csajszival.

Ennél már nincs lejjebb: Sombra a játék egyik leggyengébb hőse, megvizsgáltuk, hogy miért

Ellentétben Törbjörnnel, ő Overwatch League-ben előfordul, de elég szituációs pick. Sok bugot még mindig nem javítottak vele kapcsolatban, ráadásul a silence képességét rengetegen idegesítőnek tartják, nem szeretnek ellene játszani.

Javaslat:

A bugok kijavítása, a hack egészségessé tétele (elismerjük, ez nagyon nehéz, úgyhogy nem is dobunk be ötletet) és egy kis plusz sebzés máris új fénybe helyezhetné a népszerűtlen hőst.

3. Ana 

Képtalálat a következőre: „ana overwatch”
forrás: Darantha – DeviantArt

Az oldalon Brigitte van, aki tényleg alaposan átírta a metát (visszahozta Reinhardtot és Zaryát, kiszorította Winstont), de egyszerűen nem értettünk egyet azzal, hogy ténylegese átdolgozásra szorul (maximum kisebb nerfekre, de már így is jó adagot kapott, egyelőre kivárnánk), úgyhogy Ana lett a listán az utolsó.

Talán esetében a rework szó túlzás, de az tuti, hogy változásra van szüksége, jelenleg ő a leggyengébb healer.

forrás: overbuff

Javaslat:

Sokszor sokféle ötlet elhangzott már mind a közösség, mind a mi részünkről, így egyet emelnénk csak ki, mely a legjobban tetszett: megkaphatná a Heroes of the Stormban lévő passzívját, vagyis a kiosztott basic attack sebzés (mondjuk 20%-át) egy részét gyógyításként megkaphatná.

Ti kit látnátok szívesen következőleg új, átdolgozott formában? 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva