Counter Strike

Tényleg más játékokból lopták össze a Panorama UI-t? Döntsétek el ti!


Sokan a Battlefield 1 felületét és a PUBG megoldásait egyszerre látják bele az új Panorama UI-ba. Valljuk be, nem alaptalanul...

A Panorama UI derült égből villámcsapásként érte az embereket, és az első visszajelzések alapján mindenkinek tetszik a végeredmény. Bár az új felhasználói felület még csak béta állapotban van, szinte egy teljesen új játék hatását kelti:

A letisztult látványvilág azonban az első reakciók után kezdett ismerős lenni az embereknek. Mintha ezt már láttuk volna valahol, nem csak hasonlót, hanem szinte pontosan ezt. A Battlefield 1 az Open Beta verzió óta a mai napig ugyanezzel az UI-val dolgozik:

Bal oldali menü stimmel, jobb oldali barátlista pipa, középen a képes hírek szintén megvan. Az egyedüli különbség, hogy a BF 1 felső menüje a CS:GO-nál alulra csúszott. A betűszín és még a betűtípus is egyező, tényleg nagyon hasonló a két menü.

Az egyetlen komoly eltérés a karakter menüben való megjelenítse, ezt ugye nem láttuk a Battlefieldnél. Láttuk viszont máshol, méghozzá a Steames játékosrekordokat uraló PUBG-nél.

A háttérben egy map részlet, előtte egy karakter a játékból. Mind a kettőnél stimmel. A PUBG-nél a háttér automatikus, a karakter viszont állítható, hiszen azt a modellt mutatja, amivel a játékban harcolsz. A Panorama UI-ban szintén állítható a karakter és a kezében lévő fegyver, de itt még a hátteret is mi választhatjuk.

A Panorama egy Valve által fejlesztett keretrendszer, így az teljességgel kizárt, hogy a fent említett két játék is ezt használná. A hasonlóságnak tehát más oka kell hogy legyen, nem a közös gyökerek a megoldás. Egy biztos, a CS:GO játékosok már évek óta várják ezt az újítást, így rosszat véletlen sem akarunk mondani róla. Ettől még nem lehet nem észrevenni, mennyire hasonlóak.

A választ rátok bízzuk, döntse el mindenki magában!

Véletlen egybeesésnek elég durva lenne két ilyen mértékű azonosság. Ennyire nyilvánvaló, szándékos másolásra viszont egy ekkora cég, mint a Valve csak nem adja a fejét. Ha a kettő közül kell választani, inkább a Battlefield vakarhatja az állát azon tűnődve, ez most akkor másolás volt, vagy sem? Reméljük ezt a PUBG Corp. is tudja, és nem kap vérszemet ezen is, hogy újabb értelmetlen pert indítson.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva