Fortnite

Fortnite Skin Market – Egy játékosok közötti cserelehetőség!


A skinek csak gyűlnek, csak gyűlnek, állandó kínálat viszont sosincs.

Sokan teljesen meg vannak elégedve a jelenlegi Item Shop rendszerrel, véletlenszerűen érkeznek a tárgyak (némelyik kissé túlárazva), ám aki türelmes, biztosan meg tudja magának szerezni azt, amire feltétlenül szüksége van. Ám legalább ennyi ember elégedetlen a közösségben, van egy csomó olyan kinézet, ami már hónapok óta nem elérhető, s a fene se tudja, hogy valaha visszatér-e. Ám mi lenne akkor, ha lenne lehetőség arra, hogy ember emberrel kinézetet cseréljen?

A beépített piac, ami szigorúan V-Bucks valutára épülne, hogy távol tartsa a csalók arzenálját (elvégre így nem tudnának valós pénzt keresni vele, mint a CS:GO vagy éppen a PUBG esetében történt), egy olyan hely lehetne, ahol a játékosok “árverésre” bocsájthatják a megunt kinézeteiket, egy előre meghatározott árrésen belül.

Forrás: Epic Games

Ahhoz, hogy ez milyen lehet gyakorlatban, tökéletes példa a FIFA Ultimate Team módjának a Trading eleme. A játékosok ott paklikat nyitnak, s a különböző ritkaságú és erősségű lapoknak megvan a saját maga értéke. Meg van határozva, hogy milyen intervallumban lehet árazni a piacra a portékát, amit mások megvásárolhatnak játékon belüli pénzből. Ez segít abban, hogy ne legyenek túlárazott tárgyak, csak egy kontrollált szakaszon belül táncolhat az ár, nem tudnak kialakulni a tárgyakkal kereskedő oldalak, ugyanis mindenki meg tudja magának vásárolni a kártyákat külső “segítség” nélkül.

Forrás: EA Sports

Ez az Epic Games-nek sem lenne buktató, ugyanis a szolgáltatás V-Bucks-szal működne, amit csak és kizárólag tőlük lehet vásárolni, így lehet, hogy egy ideig egy bizonyos mennyiség táncolna a piacon, de az már őket nem igazán zavarhatja, hiszen kifizetett valutáról beszélünk. A premier megjelenések meg simán lehetnek Item Shop exkluzívak, az ott vásárolt dolgokra pedig egy ideig piaci tilalmat lehetne helyezni (ahogyan a PUBG is teszi), így egyenesen az Epic Games pénzalapjába csusszannának ezek a bevételek. Ráadásul bizonyos kinézetekből csak egy lehet a játékosoknak, így a halmozás is ki van zárva, az “ügyeskedés” is csak egy ideig működne ebben a rendszerben.

Forrás: Epic Games

Egy kontrollált beépített piac segítene a gyűjtőknek abban, hogy elérjék a teljes kollekciót, vagy azoknak, akiknek van egy-egy álom kinézetük ám nincs szerencséjük az Item Shoppal. Több millióan játsszák ezt a játékot, nagy valószínűséggel lenne olyan ember, aki éppen a hőn áhított kinézetedet unta meg éppen és szeretné valami másra cserélni.

Ti kiegészítenétek a jelenlegi Item Shop rendszert egy piacszerű megoldással? Ha igen, Ti hogyan oldanátok meg?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva