Fortnite

Trágyahalom az összes bevásárlókocsi – Komolyan érnek ennyi szenvedést ezek a járművek?!


Csak tudnánk minek szenvednek velük ennyit a fejlesztők...

Nehéz időket élünk, ugyanis a éppen mikor már hozzászoktunk volna a bevásárlókocsikhoz, kiderült, hogy tele vannak programozási hibával és egy halom rendszerösszeomlás és glitch forrásai. Persze az Epic Games mindezt nem hagyta annyiban, folyamatosan kivették őket a játékból, hogy a megjelenő problémát amilyen gyorsan csak lehet orvosolják. Nos, úgy tűnik, hogy nem lesz egyszerű dolga a fejlesztőknek, ugyanis a legnagyobb káoszt sikerült a játékra ereszteniük a járművekkel…

Múlthéten írtunk arról, hogy a bevásárlókocsikat visszavonta az Epic, mert olyan helyzeteket teremtettek, ami komolyan roncsolta a játékélményt. Többek között ezek a csodálatos járgányok voltak azok, amik lehetővé tették, hogy a játékosok “bemásszanak” a föld alá és biztonságból mészárolják le ellenfeleiket. Ráadásul ha Tomato Townra szűkült a végső kör, akár még könnyűszerrel győzelmet is arathattak.

Forrás: Rock, Paper, Shotgun

Emlékezzünk vissza, a járművek megjelenése már az első napokban kaotikus helyzeteket eredményezett, egyáltalán nem működtek úgy, ahogy kellett volna (nem volt fall damage, kilőtte az embereket az égbe, stb.), valamint miattuk történhetett az a glitch is, aminek eredménye az volt, hogy emberek teljes lobbykat tudtak eltörölni pusztán a “létezésükkel”. Majd jött természetesen a javítás és a föld alá mászó gebaszig – ami körülbelül egy hétre rá már jelentkezett – minden rendben működött. Ekkor újból kivették őket a játékból és a tervezőasztalon megint munkálkodtak rajtuk egy kicsit. Az egy héttel ezelőtti frissítéssel végül “problémamentesen” visszaemelték őket a játékba, mondván mostantól kiválóan fognak működni, olyannyira, hogy az Epic még beépített rámpákat is csinált a térképen azoknak, akik szeretnének ugrándozni és szórakozni a járművel. Mindez nem volt túlságosan megfontolt lépés, ugyanis június 16-án megint ki kellett kaparni őket a játékból, mert összességében SEMMIT sem sikerült javítani a helyzeten.

Egészen tegnap délutánig! Akik követik a hivatalos Fortnite Twitter fiókot azok első kézből kapták a hírt: “Újból elérhetők a bevásárlókocsik, lehet menni csapatni vele!”

 

Sok hűhó semmiért, már a bejelentést látván elindult a Benny Hill Show főcímdala a fejemben, s a kisördög a vállamon folyamatosan azt kérdezgette tőlem, vajon ez most meddig fog tartani. Mondhatni pillanatokon belül válaszolt az Epic Games, nem telt bele két óra, máris érkezett az újabb Tweet: “Sajnáljuk, de ennyi volt, újból mennek a bevásárlókocsik a levesbe.”

 

Mikor lesz már vége ennek a tragikomédiának?

Tényleg ennyire fontosak, hogy heteken keresztül kelljen szenvedni velük? Jópofa újítások voltak a bevásárlókocsik, de őszintén szólva néhány nap alatt leült a hype, s összességében nem is nagyon lehetett már látni embereket, akik használják. Csapatok és duók esetében egyszer-egyszer előfordultak, de sajnos akkor is a legtöbbször csak a glitch miatt tolták maguk előtt a játékosok, hogy eljussanak a kritikus helyszínre és javítsanak egy kicsit a K/D arányukon…

Van egy létező, már lefejlesztett jármű a játékban, ami kiválóan működik és csak át kéne emelni a Save the World játékmódból. Ez nem más, mint a Hoverboard, vagyis a légdeszka. Azt, hogy hogyan implementálják a játékba a fejlesztők igazán semmiperc alatt ki lehetne találni, akár elszórva találhatnánk belőlük falnak támasztva a pálya bármely részén, de láda, vagy drop exkluzív tárgyként is bőven el tudnánk képzelni.

Ez a bevásárlókocsis huzavona mindenesetre már inkább röhejes, mint indokolt, igazán lehetne hagyni az egészet az enyészetnek, s nulláról, egy teljesen új dolgot felhúzni problémamentesen. Mondjuk igen, akkor nyilvánosan be kéne vállalni a “vereséget” azt pedig nem sokan szeretik megtenni…

Szerintetek van akkora szükség a bevásárlókocsikra, hogy ennyit szenvedjenek érte a fejlesztők?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva