Counter Strike

Nyilvánosságra került kioShiMa korábban letiltott posztja, kiderült miért oszlott fel az EnVyUs


A csapat új irányítója egy hosszabb bejegyzésben adott választ az EnVyUs-t érintő legégetőbb kérdésekre, mely most kerülhetett csak nyilvánosságra.

Twitteren érkezett az infóbomba, amiben kioShiMa próbált tiszta vizet önteni a pohárba, az EnVyUs-balhé kapcsán. Ugyanis a csapat tegnap minden játékosát kirúgta az együttesből, összesen 11 player vált hirtelen csapat nélkülivé.

KioShiMa korábban is próbálta magából kiírni a feszültséget, de a csapat akkor még megtiltotta és hírzárlatot rendelt el.

Most azonban kitették őket, úgyhogy elindult az őszinteségi roham, kioShiMa végre kitálalt. Nyilvánosságra hozta a korábban betiltott posztot, amit még az ASIA Championship előtt akart kiírni magából. A bejegyzés sok mindenre választ ad, például hogy miért nem utazott velük Happy és RpK, és hogy mit unt meg az EnVyUs a francia játékosokban:

“Szeretném leszögezni, senkit nem akarok szarozni, csupán az valóságot szeretném feltárni az emberek számára” – indította posztját kioShiMa. “Amikor csatlakoztam az EnVy-be, régen nem tapasztalt motiváció fogott el újra. Jobbá akartam tenni a csapatot, de hamar kiderült, hogy 3 tényező miatt ez nem fog sikerülni:

  • Rendkívül furcsa volt a játékosok közötti hangulat, nem volt egészséges összetartás
  • Az irányító és a csapat többi tagja folyamatosan harcoltak rajta, mi legyen a kör
  • A csapat többsége nem értett egyet a játékstílussal, és ahogy Happy az embereket használta a körökben

Rengeteg mindent kipróbáltunk, hogy az EnVy jobb legyen. Vakon követtük az irányítót, később megosztottuk a döntéseket, szerepeket cseréltünk, átbeszéltük a dolgokat, de végül sosem sikerült megoldást találni. Elsőként aztán kitették a coach-ot, aki az irányítóval való összeszólalkozása után távozott. Ezután jött egy 10 napos bootcamp az EPL bennmaradásra való felkészülés jegyében. Az első két nap jó is volt, aztán amint jöttek az első problémák, csökkent a motiváció és mindenki elkezdett belekötni minden apróságba. Végül semmit nem fejlődtünk, minden maradt a régiben és végül ki is estünk az EPL-ből.

Mindezek ellenére adtunk magunknak egy utolsó esélyt a DH Tours alatt, de be kellett látnunk, drasztikus változás nélkül ez nem lesz jobb. Az Asia Championship versenyére xms és SIXER utazott a csapattal. Happy-t a játékosok kiszavazták a csapatból, nem akartak vele játszani a fent említettek miatt. RpK pedig úgy döntött, hogy kihagyja ezt a tornát és tart egy kis szünetet a rengeteg konfliktus után.

A tornán én leszek az irányító, szeretném megmutatni a többieknek is, mire megyünk Happy nélkül. Hogy megtapasztalják, milyen egy friss gondolkodás mellett játszani. Rendkívül nehéz lesz, hiszen hatalmas a változás, de bíznak bennem.”

A verseny eredményét azóta már ismerjük, az EnVyUs elődöntőbe jutott, LAN-on legutóbb 2017 végén jutottak ilyen magasra. De ez sem volt elég a szervezetnek, mint azt tudjuk az egész csapatot kitették, túl sok volt nekik az utóbbi idők drámája.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva