Fortnite

Hivatalos: Az Epic Games hatalmas változásokat tervez a közeljövőben


Vissza szeretné fogni az Epic Games a meme-ként elhíresült "just build, lol", vagyis a "csak építs, lol" stratégiát.

A legújabb Dev Blog bejegyzésben az Epic Games körvonalazta terveit a jövőre nézve, a kiadó elmondta, első számú céljuk, hogy sokszínűbbé tegyék a Fortnite-ot stratégia és meta téren, legfőképpen a játék vége felé!

“Nagyon fontos, hogy többféle játékstílust is támogassunk, s ne csak az építő-gépek tudjanak érvényesülni. Mi az Epic Games-nél erősen hiszünk abban, hogy a Fortnite fejlődése lehetővé teszi azt, hogy egyszerre akár több játékstílus és ellen stratégia is létezzen egy időben. Jelenleg a shotgunok és rakéták, valamint a szűnni nem akaró építkezések dominálnak a játék végi kisebb körökben, ez pedig minden csak nem a sokszínűség jele.”

Ha követjük az Epic Games közelmúltban tett lépéseit, akkor észrevehettük, ez a fajta fejlődés, vagy változás már folyamatban van. Néhány héten belül ugyanis nerfelték a Supply Llama-kat (a szűnni nem akaró építkezések visszaszorítása érdekében), maximalizálták a Rocket Ammo-t használó fegyverek töltény mennyiségét (egy nerf, ami a rakéta dominanciát kívánta visszább szorítani), valamint a shotgunokat is megpiszkálták, a Pump és a Tactical vesztett a fejlövés sebzésből, sőt az előbbi 10 alap sebzést is vesztett az összes ritkasági szintjén (ez pedig értelemszerűen a shotgunok metán enyhített).

Ám még így is, a Fortnite jelenlegi endgame metája a hihetetlen mennyiségű alapanyag és annak effektív felhasználása köré épül. Amikor pedig erre kerül a sor, akkor még sokszor az a döntő, hogy kinek van jobb minőségű shotgunja, vagy több rakétája.

Forrás: Epic Games

Ezért az Epic Games hivatalosan azt üzente a közösségnek, folyamatosan keresik a módját annak, hogy fejlődjön a játék meta téren, ezért folytatják a munkát a fegyverek egyensúlyának kialakításával kapcsolatban. Valamint az is lehetséges, hogy tovább szorítanák a kezüket a játékosoknak, azon is gondolkodik a kiadó, hogy tovább nerfelik a játékosonként birtokolható alapanyag maximumot.

“A Fortnite folyamatosan fejlődik. A célunk a változtatásokkal, hogy megtartsuk a szórakoztató stádiumát, hogy folyamatosan frissnek, újnak érezzék a játékosok hétről hétre. Úgy gondoljuk, hogy több lehetőségre van szükség ahhoz, hogy az emberek megszerezzék a hőn áhított Victory Royale-t. A shotgunoknak erősnek kell lenniük közelharcban, de nem annyira, hogy más fegyverek abszolút a háttérbe szoruljanak, sőt abban sem hiszünk, hogy minden harcnak építőpárbajba kell torkollnia. Azt szeretnénk elérni, hogy a játékosoknak több lehetőségük legyen felülkerekedni ellenfeleiken, ne csak az építkezés és a közelharc legyen erre hasznos.”

Az Epic Games azzal zárta a blogbejegyzését, hogy ezeket a körvonalazott változtatásokat már az elkövetkező hetekben elkezdik szivárogtatni a játékba, így készüljünk komoly metaváltozásokra a közeljövőben! Valamint kössük fel a gatyát, ugyanis mindez nagy valószínűséggel rendesen rá fogja nyomni a pecsétjét az ötödik szezonra.

Ti mit gondoltok az Epic Games irányelvéről?

Forrás

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva